Vanochtend is bekend geworden dat KPN voor het derde achtereenvolgende jaar genoteerd staat in de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index. Een erkenning voor het duurzaam ondernemen door KPN.

Vanmorgen vroeg kwam het goede nieuws binnen: KPN staat voor het derde achtereenvolgende jaar genoteerd in de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Daarmee behoren we volgens onafhankelijke experts tot de 8 meest duurzame telecombedrijven ter wereld. Het doel om dit jaar weer in de wereldwijde index opgenomen te worden is daarmee gehaald.

Verbinding

De notering is voor KPN een beloning voor het blijven investeren in duurzaamheid en dit steeds verder in de organisatie te verankeren. Zo heeft het uitbrengen van een geïntegreerd jaarverslag aan de notering bijgedragen. De beoordeling door de DJSI ziet KPN als een bevestiging en aanmoediging om de maatschappelijke strategie voort te zetten en te blijven verbeteren.

Niet vanzelfsprekend

Brechtje Spoorenburg, manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: ‘We zijn heel trots op deze notering. We moeten het ieder jaar weer opnieuw bewijzen en andere telecombedrijven doen hun uiterste best om ook een plek te bemachtigen. Duurzaamheid is bij ons een vaste component van de strategie en een vanzelfsprekend onderdeel van onze bedrijfsvoering.’

Graadmeter voor beleggers

De DJSI is samengesteld op basis op van economische, maatschappelijke en milieuprestaties. Beleggers gebruiken de DJSI als graadmeter voor de duurzaamheid van een bedrijf. KPN is sinds 2010 genoteerd in de DJSI. In 2013 is de beoordelingsgroep waartoe KPN behoort groter geworden door het samenvoegen van de voormalige mobiele sector en vaste sector in één sectorgroep ‘Telecommunicatie’.

Erkenning

Brechtje: ‘Het is echt een prestatie die we hier als KPN geleverd hebben. Het is een erkenning voor onze inspanningen om duurzaam te ondernemen. En natuurlijk gaan we analyseren op welke vlakken we ons nog kunnen verbeteren.’

Zie ook het bericht over de 2014 review.