Duurzaam ondernemen kent verschillende vormen. Denk aan een optimalisatie van productieprocessen om reststromen tot een minimum te beperken. Of denk aan het gebruik van zonnepanelen op het platte dak van je bedrijfs- of winkelpand. Vaak leent een dergelijk pand zich hier goed voor, daar de zonnepanelen in precies de juiste hoek op het dak kunnen worden gelegd. De opbrengst ervan is daarmee maximaal. Een derde optie die je hebt is de bewuste keuze voor een beton cire vloer. Niet alleen binnen bedrijfspanden wordt hier steeds vaker voor gekozen; ook onder particuliere woningbezitters wint dit type vloer aan populariteit. Dat is niet voor niets! Een beton cire vloer biedt verschillende voordelen ten opzichte van diverse andere soorten vloeren. In dit artikel lees je er meer over.

Duurzaamheid van een gietvloer binnen je pand

Gietvloeren zijn in de basis ontzettend duurzaam. Ze gaan vele jaren mee, zonder sterk aan kwaliteit in te leveren. Daarbij blijven de vloeren met een periodiek onderhoud lang mooi! De duurzaamheid van deze vloeren zit onder meer in de kras- en slijtvastheid van het materiaal. Zelfs bij een hoge belasting van de vloer, zal deze z’n charme niet snel verliezen. Daar komt bij dat een gietvloer geheel waterdicht is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer, waarbij de kans op lelijke kringen onnodig groot is. Het herstel daarvan vergt niet alleen tijd, maar brengt vaak ook hoge kosten met zich mee. Feit dat een gietvloer waterdicht is, maakt deze ontzettend interessant voor winkel- en bedrijfspanden. Denk aan het grote aantal consumenten wat in de herfst of winter met natte schoenen bij je winkel naar binnen loopt.

Gebruik van gietvloeren in sanitaire ruimtes

Niet alleen in een winkelpand of bijvoorbeeld op de werkplaats kiezen ondernemers voor een duurzame gietvloer. Ze worden ook vaak toegepast bij sanitaire ruimtes. Hier is het gebruik van een gietvloer niet uitsluitend interessant vanwege de waterdichtheid hiervan. Denk ook aan het gegeven dat een gietvloer geen naden bevat. Een houten vloer of bijvoorbeeld pvc-vloer kent die naden wel. Er blijft vaak al snel vuil in deze naden achter, wat de hygiëne van een (sanitaire) ruimte niet ten goede komt.

Verschillende afwerkingen mogelijk bij een gietvloer

Wanneer je voor een beton cire vloer kiest, heb je de keuze uit verschillende varianten. Zo kies je voor een gietvloer welke qua stijl naadloos aansluit op de rest van de inrichting van je kantoorpand. De beschermende coating die als toplaag op de vloer wordt aangebracht biedt deze een optimale bescherming. Er zijn verschillende partijen gespecialiseerd in het aanbrengen van beton cire vloeren in bedrijfs- en winkelpanden. Neem er eens contact mee op, om te kijken welke mogelijkheden jij binnen jouw pand hebt.