Kantoorinrichter SAMAS eerste bedrijf in Nederland dat ‘MVO’ gaat verankeren volgens ISO 26000

Bron
Samas

Kantoorinrichter Samas is het eerste bedrijf in Nederland dat de ISO 26000-richtlijn gaat implementeren in haar organisatie. Deze ISO 26000-richtlijn zal worden gebruikt om 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' voor alle aspecten van de bedrijfsvoering binnen Samas te verankeren.

Onlangs vond in The Village Office, Europees hoofdkantoor en belevingscentrum van kantoorinrichter Samas te Houten, de formele start plaats van het ISO 26000 – MVO traject. Edward Vis, sinds 1 september jl. Algemeen Directeur van Samas Nederland, zegt: “Wij starten dit traject met de intrinsieke motivatie om een betere, prettigere leef- en werkomgeving te realiseren voor al onze stakeholders, zoals klanten en medewerkers. In lijn met onze toonaangevende positie in de markt van kantoorinrichting, nemen we hierin bewust het initiatief. Wij zijn ervan overtuigd dat goede ondernemingsprestaties worden behaald bij een juiste balans tussen economische, milieu-, en sociale prestaties. Het heeft dus ook de volledige steun van directie en medewerkers om het traject in april 2009 te hebben afgerond.”

Samas wordt in dit traject begeleid door DHV Sustainability Consultants. Daarnaast is Louise Bergenhenegouwen, Standardization Consultant Managementsystems NEN, de expert op het gebied van ISO 26000 en normontwikkeling op het terrein van MVO, hierbij betrokken. Ook zij benadrukt hoe bijzonder deze stap is. “Samas zal door haar pioniersrol een voorbeeldfunctie kunnen hebben in de manier waarop ISO 26000 kan worden geïmplementeerd”, aldus Louise Bergenhenegouwen.

Share Button