Jonge leiders nemen Nudge Global Impact Awards in ontvangst

Afgelopen dinsdagavond werden de winnaars van de Nudge Global Impact Award 2019 bekend gemaakt in het Vredespaleis in Den Haag. Sabrina Cloney (Danone, Ierland), vertegenwoordigd door haar collega Deirdre Hannon, Dr. Hamed Beheshti (Boreal Light GmbH, Duitsland) en Tessa Duste (Hrbs. / Hydroponic Rotational Botanic Service, Nederland) namen de award in ontvangst.

Deze prijs is een wereldwijde erkenning voor het feit dat hun projecten de grootste impact hebben op de levensomstandigheden van mensen en onze planeet. Juryvoorzitter Teresa Fogelberg reikte de awards uit en onderkende het belang van hun prestaties. De winnaars zijn alumni van de Nudge Global Impact Challenge 2018, een jaarlijks internationaal ontwikkelingsprogramma over leiderschap, duurzaamheid en impact. De Vrije Universiteit Amsterdam is als strategisch partner van de Challenge verantwoordelijk voor het meten en monitoren van de impact die de genomineerden realiseren. Tijdens de avond selecteerde een jury de drie winnaars uit een groep van zes finalisten. Elke winnaar ontving een bedrag van €2.000,– te gebruiken voor een onderwerp van algemeen nut verbonden aan hun impact project.

De jury bestond uit voorzitter Teresa Fogelberg, voormalig Deputy Chief Executive van het Global Reporting Initiative (GRI), Grazyna van Egmond, CEO van de Banksia Foundation uit Australië, Stefanie Wurst, Managing Director BMW Group Nederland, professor Philipp Pattberg, hoofd van de afdeling Environmental Policy Analysis van het Institute for Environmental Studies van de Vrije Universiteit, Jan Alberdingk Thijm, partner bij Quist Executive Coaches en voormalig Chief HR Officer van het Executive Committee van Nutreco en James Thuch Madhier, oprichter en CEO van Rainmaker Enterprise en winnaar van de Challenge van 2015.

Een oproep tot actie

Nudge ziet jonge leiders als de sleutel tot een duurzame toekomst. Het roept daarom bedrijven uit alle delen van de wereld op om hun jonge professionals deel te laten nemen aan de Nudge Global Impact Challenge. Deelnemende bedrijven uit Nederland en de rest van de wereld selecteren hun jong toptalent om ze de kennis, middelen en het vertrouwen te bieden om te innoveren en positieve verandering te creëren binnen en met hun organisaties.

Over de winnaars en hun impact

Dr. Hamed Beheshti, Boreal Light GmbH. Boreal Light GmbH is een jong bedrijf uit Berlijn dat zich specialiseert in hernieuwbare oplossingen voor waterzuiveringsinstallaties.

Sabrina Cloney, Danone Ierland. Recycling van afgedankte etiketrollen die tijdens de productie worden gegenereerd met als gevolg een vermindering van de CO2-voetafdruk.

Tessa Duste, Hrbs. Het service model dat lokaal geproduceerde kruiden levert, klaar om geoogst te worden en makkelijk in onderhoud.

Share Button