Hij kijkt terug op wat hij als burgemeester van Amsterdam aan duurzame initiatieven startte. Hij wil deze “lessen” doortrekken naar Den Haag. Cohen in P+: “Op dit ogenblik is het belangrijk om duizend bloemen te laten bloeien. Er zit zoveel creativiteit in de samenleving. Er zijn zoveel mensen die op de een of andere manier door het thema geraakt worden. En dus met initiatieven komen. En er zullen ongetwijfeld plannen zijn waar niets van terecht komt, maar er zullen er ook zijn die groeien door, dat wordt wat. Laat dat dus doorgaan, in het licht van: we moeten terug met die CO2-uitstoot, we moeten doelen stellen hoe je dat kunt doen. Dat hebben wij in de gemeente ook gezegd. Wij willen dat alle eigen gebouwen in 2015 CO2-neutraal zijn.”

In het nieuwe nummer van P+ zocht de redactie verder uit: hoe maatschappelijk verantwoord is de sport? Dit naar aanleiding van de WK 2010 in Zuid-Afrika. Wat doen voetbalclubs inzien dat er een maatschappelijke verantwoordelijkheid op hun schouders rust? Maar ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van golfen. Ook dook P+ in kwesties als het investeringsklimaat voor duurzame beleggers in het land Zuid-Afrika, met een nieuw beleggingsfonds van SNS Asset Management. Het grote dilemma waar de grootste sportsponsor Rabobank van Nederland voor komt te staan. Zelfs hoe InterfaceFLOR zeven teams van “bergbeklimmers” formeerde om “Mount Sustainbility” te veroveren. En verder…

+ Wie voorkomt met een crisiskrediet dat bedrijven met veel kwetsbare werknemers op de loonlijst ten onder gaan?
+Wie zijn de drie meest succesvolle sociale webondernemers in Nederland en hoe bouwden zij hun communities op?
+Wat schreef Pieter Winsemius aan zijn pas geboren kleinkind over zijn streven om een duurzame wereld achter te laten?
+ Hoe een MKB-ondernemer universele brillen ontwierp die door arme mensen met een wieltje aan de poot scherp te stellen zijn.
+Hoe een familie van verplegers het eerste en nog steeds beste zorghotel van Nederland tot een succes wisten te maken.
+ Hoe kunnen grote investeerders in een land als Zuid-Afrika beleggen, zonder meteen obligate staatsobligaties in te slaan?
+Wat maak je volgens Jeanine Scheurs mee wanneer je bewust begint met minder te consumeren en minder te verdienen?
+ Wat neemt lijsttrekker Job Cohen mee aan lessen over duurzaamheid uit Amsterdam?
+ Hoe krijg je als inkoper duurzaamheid als beleidsthema bij de directie op tafel?
+Zestien nieuwe duurzame producten voor consumenten en business