Volgens Jeroen Beumer, business owner van Babboe Pro ligt de toekomst van duurzaam transport in de elektrische bakfiets. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Zoals de toenemende drukte in de binnensteden, hogere brandstofkosten, minder parkeermogelijkheden en de druk op emissievrij vervoer vanuit de overheid. Steeds meer ondernemers zijn zich bewust van de noodzaak over te stappen naar een alternatief vervoersmiddel. De elektrische transport bakfiets voor ondernemers is daarvoor een milieuvriendelijke én praktische oplossing die ook nog eens bedrijfseconomische voordelen biedt.

Onze drijfveer achter de introductie van transport bakfietsen

De komende jaren voorzien wij een sterk groeiende behoefte naar alternatief transport, door de groeiende noodzaak aan kleinere en schonere mobiliteitsoplossingen. Waar wij ons oorspronkelijk vooral richtten op jonge gezinnen, kregen we een snel stijgende vraag vanuit bedrijven; een bakfiets met klep voor het vervoer van goederen. De algemene verwachting is dat in de nabije toekomst 10 tot 15% van de kleine busjes wordt vervangen door licht elektrisch vervoer, waaronder vrachtfietsen. Afhankelijk van het soort bedrijf loopt dit op naar bijna de helft van het wagenpark. Als Europese marktleider in bakfietsen kunnen we met onze ervaring en specialiteit daarin een significant verschil maken.

De voordelen van elektrisch goederenvervoer voor bedrijven

De elektrische vrachtfiets is een milieuvriendelijk en praktisch alternatief transportvervoermiddel. Van onze klanten die de stap al hebben gemaakt, krijgen we daarnaast terug dat het positief uitpakt voor een gezond werkklimaat en vooral een efficiëntere routeplanning. Je kunt onder andere exact aangeven hoe laat je bij de klant bent doordat je minder gehinderd wordt door file’s, autovrije zones en het zoeken naar een parkeerplek. Tenslotte heb je bij het aantrekken van werknemers een breder arbeidspotentieel omdat je voor de vrachtfiets geen rijbewijs nodig hebt.

Veel meer dan alleen goederenvervoer

De bedrijfsactiviteiten van onze klanten zijn zeer divers. Het gaat allang niet meer alleen om het bezorgen van boodschappen, maaltijden of brieven en pakketjes door Post NL. Onder onze klanten zitten ook huishoudelijke & technische diensten, medicijnservice van apothekers, fitnessinstructeurs, fysiotherapeuten en kappers. Een mooi voorbeeld is ook de Fixbrigade; een organisatie die zich inzet voor energiearmoede. Met de elektrische bakfiets bezoeken ze mensen thuis voor praktische duurzame oplossingen om de energiekosten te drukken.

Wat biedt Babboe Pro ondernemers?

Wij merken dat bedrijven het soms lastig vinden een beeld te vormen van de beste oplossing voor de zakelijke bakfiets binnen hun bedrijf. Wij gaan daarom graag met ondernemers in gesprek om mee te denken over de mogelijkheden. Zoals een plan voor het gebruik van vrachtfietsen in combinatie met een busje voor het transport van grotere goederen. Vanuit onze ruime klantervaringen kunnen we hier een goed en passend advies over geven. Wij weten als geen ander wat een vrachtfiets vraagt voor verschillend soort gebruik. Om de drempel zo laag mogelijk te maken, faciliteren we dit met onze “Try Before You Buy”. Wij zijn daarnaast ingericht om ondernemers zo veel mogelijk te ontzorgen, zoals het aanbieden van een eigen service apparaat met mobiele monteurs en het onderhouden van korte lijnen met de klant om snel op problemen of vragen te reageren.

Ook bieden we mogelijkheden voor het zakelijk leasen van een bakfiets. Dit levert niet alleen een belastingvoordeel op, er is ook geen grote uitgave in één keer nodig. Een bijkomend voordeel is dat je de mogelijkheid hebt om de bakfiets te gebruiken als reclamedrager. Wij kennen gespecialiseerde bedrijven en bieden je dan ook graag de ondersteuning om de bakfiets van een subtiel logo of tekst, tot een opvallende complete wrapping in eigen stijl te voorzien.

Drie modellen vrachtfietsen

Met onze verschillende modellen hebben we voor elke ondernemer een passende elektrische vrachtfiets. Ons eerste model was de Trike. Vervolgens hebben we ons assortiment uitgebreid op basis van de verschillende behoeften van de ondernemers. Dit heeft geresulteerd in totaal drie modellen vrachtfietsen met verschillende varianten. Daarin onderscheiden we ons vooral door betaalbare, kwalitatieve transportfietsen met kleine en grote volumes tot wel 100 kilo. De Babboe pro vrachtfietsen zijn zowel mét als zonder elektrische trapondersteuning verkrijgbaar. En we zitten zeker niet stil! Momenteel zijn we druk bezig ons assortiment nog verder uit te breiden.

Jeroen Beumer, business owner bij Babboe Pro vrachtfietsen