Inspireer medewerkers met duurzame artikelen

Milieuvriendelijk, duurzaam, ecologisch, biologisch… We horen tegenwoordig niks anders meer. Duurzaam leven betekent gezonder leven. We moeten aandacht besteden aan duurzaamheid en bewuster omgaan met onze wereld. Alleen op deze manier beschermen we onze natuurlijke omgeving en de ecologische en menselijke gezondheid. Milieuvriendelijke en duurzame producten zijn beter voor het milieu, mens en dier. Duurzaamheid zal alleen maar belangrijker worden in de toekomst en zal de basis vormen van hetgeen we kopen en produceren. Bedrijven kunnen hierin het voortouw nemen en medewerkers inspireren met de leukste duurzame artikelen.

Duurzame drinkflessen

We weten allemaal dat plastic flesjes een negatieve milieu-impact hebben. Veel van deze plastic flesjes komen op de afvalberg terecht of eindigen in de oceaan. Plastic afval is een wereldwijde zorg. Ook is bewezen dat water uit plastic flesjes meer schade aan het milieu veroorzaakt dan kraanwater. Tijdens de productie van plastic flesjes kunnen er kankerverwekkende stoffen vrijkomen in het milieu. Daarnaast zijn de chemische stoffen in de plastic flesjes een gevaar. Het is dus belangrijk om te stoppen met het voeden van de ‘plastic soep’ die ons land en oceaan verstikt. De oplossing: duurzame drinkflessen. Drinkflessen van tarwestro, bamboevezel en recyclebaar kunststof zijn alternatieven voor wegwerp plastic. Duurzame drinkflessen worden regelmatig ingezet als relatiegeschenk. Zowel het bedrijf als de medewerker draagt bij aan een gezond leefklimaat. Duurzame drinkflessen zoals bidons kunnen gepersonaliseerd worden. Bidons bedrukken met de naam van de medewerker is een origineel idee. Voeg de bedrukte bidons vervolgens toe aan de kerstpakketten.

Duurzame tassen

Naast de plastic flesjes zijn plastic tassen ook ontzettend schadelijk voor ons milieu. Gelukkig zijn gratis plastic tassen alweer een tijdje verboden. Hierdoor moet het zwerfafval op straat en in de zee teruggedrongen worden. De schade aan het milieu zal op deze manier worden verkleind. Om het milieu zo min mogelijk te belasten worden de plastic tassen vervangen door o.a. biologisch afbreekbare tassen. We besteden steeds meer aandacht aan tassen geproduceerd uit dier- en milieuvriendelijke geproduceerde materialen. Milieuvriendelijke tassen zijn duurzaam vervaardigd, met respect voor mens en milieu.

Duurzame paraplus

De herfst komt er weer aan. Op een regenachtige dag is een paraplu je beste vriend. Hij beschermt je tegen weer en wind. Een paraplu is het ideale geschenk voor de herfst. Kies voor een duurzame paraplu. Niet alleen een praktisch, maar ook zeker een gewaardeerd geschenk. Je creëert irect een positief beeld voor je bedrijf en je medewerkers zullen baat hebben bij de duurzame paraplus. Als we allemaal ons steentje bijdragen, kunnen we met z’n allen de milieucrisis bestrijden. Laat de duurzame paraplus bedrukken met het bedrijfslogo of een opvallende tekst zodat je zeker weet dat je unieke paraplu’s weggeeft.

Share Button