Inschrijving geopend voor Accenture Innovation Awards 2018

Accenture opent officieel de registratie voor de Accenture Innovation Awards. Het jaarlijkse programma, dat in 2018 voor de twaalfde keer wordt georganiseerd, erkent en onderscheidt impactvolle innovaties met als doel het stimuleren en versnellen van innovatie. Zowel startende ondernemers als start-up-initiatieven binnen grote bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden op www.innovation-awards.nl. De inschrijving loopt tot en met 30 juni 2018.

Innovaties die jonger zijn dan drie jaar worden door Accenture uitgenodigd om zich aan te melden. Het aantal categorieën waarin de awards worden uitgereikt, is dit jaar teruggebracht tot acht thema’s die relevant zijn voor de manier waarop we werken en leven. Innovaties die hierop van positieve invloed zijn, kunnen zich inschrijven in maximaal twee van de volgende categorieën: HealthNutritionClimateLiving & WorkingSecurityEducationMobility en Finance.

Kirsten Spahr van der Hoek, die net bij Accenture Nederland is gestart als Innovation Lead: “De Accenture Innovation Awards zijn uitgegroeid tot het grootste start-up-ecosysteem dat disruptieve innovaties koppelt aan zowel grote bedrijven als accelerators, investeerders en innovatiepartners. Ik kijk er enorm naar uit de slagkracht ervan nog verder te mogen helpen vergroten en veelbelovende innovaties mogelijkheden voor samenwerkingen en schaalvergroting te brengen.”

Alle initiatieven, uit binnen- en buitenland, worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Deze jury bestaat onder andere uit professionals uit het bedrijfsleven en de onderwijssector, maar omvat ook opinieleiders, experts en eerdere winnaars. Juryleden, ongeveer tien per thema, houden zich bezig met zowel het evalueren van de deelnemende initiatieven als het geven van advies en netwerkmogelijkheden aan de deelnemers.

De belangrijkste data

  • De inschrijvingstermijn voor innovaties loopt tot en met 30 juni 2018.
  • In de week van 3 t/m 7 september 2018 komt de jury bij elkaar met een geselecteerd aantal van 25 innovatiebeloften binnen elk thema. Aan het eind van de bijeenkomsten worden de tien halvefinalisten voor elk thema bekendgemaakt.
  • Op donderdag 4 oktober 2018 pitchen de halvefinalisten hun innovatie tijdens de Innovation Expo in Rotterdam; de top vijf binnen elk thema krijgt een plek in de finale.
  • De finale vindt plaats tijdens de Accenture Innovation Awards op 2 november 2018. Hier houden alle finalisten hun 1-minuutpitch voor de jury, in de hoop een Blauwe Tulp-award te winnen.
Share Button