Ondernemers kunnen zich vanaf vandaag opgeven voor deelname aan de DAM Prijs: dé prijs voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. De stadsdeeljury maakt eerst een selectie van zeven stadsdeelwinnaars. Zij strijden vervolgens voor de stedelijke DAM Prijs 2016 en de titel ‘Meest duurzame ondernemer van Amsterdam’. Op 31 oktober kiezen jury en publiek de uiteindelijke winnaar van de DAM Prijs 2016.

De DAM Prijs 2016 bestaat uit een stadsdeelprijs van €1.500,- euro met publiciteitscampagne en de stedelijke prijs van €4000,- euro. Het Amsterdamse MKB kan deelnemen door de vragenlijst in te vullen op de website: www.amsterdam.nl/damprijs. De inschrijvingstermijn loopt van maandag 13 juni tot en met zondag 31 juli.

Ondernemer voordragen
Amsterdammers kunnen duurzame ondernemers ook voordragen via de website en maken hiermee kans op een chocolade verwenpakket van oud-winnaars Chocolatemakers. De voorgedragen ondernemer wordt vervolgens gevraagd om mee te doen aan de DAM Prijs.

Duurzaam ondernemen
Amsterdam werkt samen met bewoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen aan een duurzame en toekomstbestendige stad. Met de DAM Prijs stimuleert de gemeente duurzaam ondernemen door koplopers een podium te bieden en te belonen met een geldprijs. De DAM Prijs laat zien hoe het Amsterdamse MKB bijdraagt aan de verduurzaming van de stad.

Royal HaskoningDHV begeleidt wederom de organisatie.