Faber Group heeft zijn Platinum-status van de EcoVadis-duurzaamheidsclassificatie verstevigd, waarmee het tot de top 1% best scorende bedrijven binnen de branche behoort. EcoVadis is een toonaangevende leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven, met een netwerk van meer dan 75.000 beoordeelde bedrijven.

Ingrid Faber, CEO van Faber Group: “Ik ben erg trots om te zien dat we onze Platinum EcoVadis-score hebben verbeterd van 79 naar 81 op 100. Het is een belangrijke erkenning voor al onze medewerkers binnen onze divisies IPP, PRS, PAKi, vPOOL en SATIM. Zij bieden circulaire ladingdrageroplossingen – herbruikbare en pay-per-use pallets en kisten – voor tal van supply chains in heel Europa. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan het verder versterken en integreren van onze duurzaamheidsstrategie in onze bedrijfsstrategie en hebben Faber Development doelen gedefinieerd – afgeleid van de UN Sustainability Goals. We richten ons op het maximaliseren van circulariteit in de hele waardeketen, ambitieuze klimaatactie en strategische partnerschappen – gebieden waarop we als Faber Group de meeste impact hebben. Het is geweldig om te zien dat deze inspanningen worden erkend in een nog betere EcoVadis-beoordeling – het motiveert ons om door te gaan voor nog betere resultaten.”

Bureau 2030 adviseert en begeleidt de Faber Group in samenwerking met ImpactNow bij het opzetten en implementeren van een ambitieus duurzaamheidsprogramma. Joost Brouwer, oprichter Bureau 2030: “De pragmatische insteek en de gedrevenheid die binnen de Faber Group aanwezig is, heeft zeker aan dit resultaat bijgedragen. We vinden het belangrijk om naast duurzaamheidsambities en strategie ook samen tot concrete uitvoering te komen. Bij Faber Group was dit een vanzelfsprekend, met deze verstevigde Platinum rating als een logisch resultaat.”