ING draagt al jaren bij aan projecten voor kinderen. In Nederland gaat het om lespakketten en gastlessen op scholen over het omgaan met geld. Ook stimuleert ING sporten voor kinderen met de welpenpakketten voor voetbalclubs. In andere landen steunt ING specifieke onderwijsprojecten van UNICEF. Hoe deze projecten voor kinderen op een aansprekende manier samen te brengen in een korte film, was een hele uitdaging. Het gebruik van oud kantoormateriaal, creatief illustratiewerk, decorbouw en een bijzondere filmtechniek leidde tot een bijzonder resultaat.  

“We zochten een andere, prikkelende manier om ons verhaal te vertellen” zegt Tjitske Benedictus, verantwoordelijk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ING Nederland. “Onze projecten zijn gericht op een betere wereld voor onze kinderen. Bij de keuze hoe deze projecten in beeld te brengen, speelde een rol dat ING klimaatneutraal werkt.” Zo ontstond een ‘storyboard’ van gerecycled materiaal in de vorm van een wereldbol, waarop alle projecten voorbijschuiven. Een lege pen wordt een regenpijp van een schoollokaal, schuimrubber uit een oude stoel vormt een poppetje dat lesgeeft. Het storyboard is rond als de wereldbol en beweegt zo langs de camera, waardoor het filmpje ontstaat.

De film waarin de activiteiten van ING Nederland voor kinderen worden belicht, is gemaakt in opdracht van ING Nederland in samenwerking met JWT Amsterdam, Clay! en Pedri Animations.

 

https://www.youtube.com/watch?v=J-zZ5Gd6fRA&index=2&list=PL1A8CE4249E0001B5