De 2017 resultaten van de jaarlijkse ranking Global 100 most sutainable companies is gisteren gepubliceerd door Corporate Knights op het World Economic Forum. Maar liefst drie bedrijven staan in de top 10. ING op plaats 5, Philips op plaats 7 en DSM op plaats 9.

Siemens, Storebrand en Cisco Systems staan op de plaatsen 1, 2 en 3.

Er staan nog twee Nederlandse bedrijven in de top 100: Wolters Kluwer op plaats 77 en ASML op plaats 95. Unilever is vreemd genoeg dit jaar niet in de top 100 terecht gekomen.

Al met al is dit een forse verbetering voor de posities van de Nederlandse bedrijven in deze ranking ten opzichte van vorig jaar. Philips was in 2016 het hoogst genoteerde Nederlandse bedrijf op plaats 22.

The Global 100 wordt berekend door Solactive, een Duitse index provider, en wordt onderhouden door het Canadese investeringsadviesbureau Corporate Knights. De top 100 wordt bepaald uit een start universum met 4.609 beursgenoteerde bedrijven die een marktkapitalisatie van meer dan 2 miljard dollar te hebben. De bedrijven werden door vier beoordelingsvensters gescreend en vervolgens wordt de resterende 100 gerangschikt op een maximum van 12 kwantitatieve duurzaamheidsindicatoren inclusief energie , water, afval en productiviteit, CO2 en sociale indicatoren zoals de verhouding van het loon van de CEO en de gemiddelde werknemer.