IKEA is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het meest inspirerende merk van Nederland. Dat blijkt uit de vijfde editie van de ‘Inspirerende 40’ van Synergie en Survey Sampling International. Het jaarlijkse onderzoek onder consumenten brengt in kaart welke eigenschappen typerend zijn voor inspirerende merken en welke merken inspireren.

Uit het onderzoek blijkt dat IKEA volgens Nederland vooral inspireert met haar klantgerichtheid en voortdurende vernieuwingen. Op deze twee eigenschappen van inspirerende organisaties scoort IKEA het hoogst van alle organisaties. Verder blijkt uit het onderzoek ook dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid steeds belangrijker worden.

“Geweldig dat we deze prijs hebben gewonnen. En dan spreek ik namens al onze 5.000 medewerkers in Nederland. Samen zetten zij zich in voor de missie van IKEA: een beter dagelijks leven creëren voor zo veel mogelijk mensen. Zo zijn zij voortdurend in beweging en altijd op zoek naar nieuwe kansen, wegen, kanalen en manieren om dit te bewerkstelligen. Het leven thuis inspireert ons te vernieuwen en daarmee hopen wij op onze beurt klanten te inspireren. Deze erkenning is daarom zeer waardevol voor ons”, aldus Mark Ogertschnig, Country Corporate Communication Manager IKEA Nederland.

Download het volledige rapport (pdf)