In het Krasnapolsky hotel in Amsterdam ontving Warner Dijkhuizen, die binnen IBM Nederland verantwoordelijk is voor het MVO beleid, de Award van Computable hoofdredacteur Alex Beishuizen en presentatrice Petra Kagchelland. Volgens Dijkhuizen onderscheidt IBM zich door medewerkers nauw te betrekken bij de vele MVO projecten die door IBM geïnitieerd en ondersteund worden. “‘IBM vindt dat zowel het bedrijf als de werknemers hun verantwoordelijkheid moeten nemen in de samenleving waar ze onderdeel van zijn. Ons bedrijf doet dat bij voorkeur vanuit haar eigen expertisegebied, omdat juist technologie een grote rol kan spelen in het oplossen van grote maatschappelijke problemen.”

Dijkhuizen refereert onder meer aan projecten als het Ã??World Community GridÃ??, waarbij de ICT dienstverlener computerkracht inzet voor onderzoek naar bijvoorbeeld kanker of aids. Ook ondersteunt het bedrijf technologische kennisprojecten in ontwikkelingslanden. IBM zet verder al vele jaren haar expertise in om bepaalde groepen actief bij de samenleving te betrekken. Zo is er bijvoorbeeld de Weekendschool, waar mensen uit achterstandswijken met hulp van IBM vrijwilligers, leren omgaan met computers en techniek. Ook de jaarlijkse EX.I.T.E. kampen, waarbij brugklasmeiden kennismaken met IT, zijn hier een voorbeeld van.

Zakenpartner van het jaar
De uitreiking van de Computable Awards valt samen met de uitreiking van de Computable 100, een jaargids met een ranglijst van de honderd krachtigste ICT bedrijven van Nederland. IBM is daarin dit jaar gekozen tot Ã??zakenpartner van het jaarÃ??. De Computable 100 lijst is gebaseerd op onderzoek door de financiële experts van Mazers Berenschot Corporate Finance en een imago-onderzoek onder Computable-lezers door TNS Nipo.