De GAIA GREEN AWARDS zijn nieuwe awards voor horecabedrijven die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. De award is een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief is in de horecasector en op het terrein van duurzaam ondernemen. In het eerste jaar wordt gestart met 3 categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens. De uitreiking vindt plaats op 19 september tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. 

De GAIA GREEN AWARDS worden uitgereikt aan horecaondernemers die zich het afgelopen jaar aantoonbaar hebben ingespannen om hun organisatie te verduurzamen. Daarnaast zal aan een uitblinker op het gebied van verantwoord eten en drinken de reeds langer bestaande ‘Falco Eleonorae Award’ uitgereikt worden.

Partners

gaiaDe partijen die de award dragen zijn Green Key Nederland, Gastvrij Rotterdam, EKO Keurmerk, Vis&Seizoen, Strand Nederland, COCO-MAT, De Week van de Smaak, Olijfbedrijf, hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure.

De focus binnen de verkiezing ligt op de aandacht die de ondernemers in het afgelopen jaar besteed hebben aan de inkoop van duurzame producten voor op de menukaart, energiebesparing en communicatie. Daarnaast wordt gekeken naar innovatie en de maatschappelijke bijdrage van de horecalocatie in de directe omgeving.

EKO Keurmerk en Green Key

Andre Brouwer (woordvoerder van EKO Keurmerk) verheugt zich op de eerste editie van de MVO Award: “In de sector zien we tal van awards die het vakmanschap betreffen. Mooi dat er nu een MVO-component aan kan worden toegevoegd. Die twee componenten samen maken een bedrijf echt toekomstgericht”.

Erik van Dijk (directeur van Green Key Nederland) hoopt op een massale deelname van Green Key deelnemers: “De afgelopen jaren hebben we ons gericht op het activeren van horecabedrijven om duurzaamheid op te pakken. Nu is hét moment om deelnemers die hier actief mee aan de slag zijn gegaan extra in het zonnetje te zetten met de GAIA GREEN AWARDS”.

Gastvrij Rotterdam

De uitreiking vindt plaats op het ‘Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen’ op Gastvrij Rotterdam. Robert Melaard (beursmanager Gastvrij Rotterdam) is blij dat de uitreiking in Rotterdam plaatsvindt: “Vanaf de eerste editie van Gastvrij Rotterdam hebben we duurzaamheid een belangrijke positie gegeven op de beurs door de ontwikkeling van het ‘Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen’ voor leveranciers met duurzame producten. Met de uitreiking van de GAIA GREEN AWARDS willen we onze beursbezoekers nog meer duurzame inspiratie geven”.

Aanmelden

Strandpaviljoens, hotels en restaurants kunnen zich van 15 maart t/m 15 juni gratis aanmelden voor de award via de website www.gaiagreenawards.nl. Een deskundige vakjury in combinatie met publieksstemmen zorgt ervoor dat uiteindelijk op maandag 19 september 2016 de winnaars een award in ontvangst nemen.