OSP Zakelijke Horeca is verkozen tot duurzaamste horecabedrijf van 2013. Uit handen van Gregor Christiaans, eigenaar van Olijfbedrijf, nam het Nederlandse horecabedrijf de ‘Falco Eleonorae Award’ op woensdag 26 juni in ontvangst op landgoed Rhederoord. De kwaliteitscateraar uit Hoofddorp wordt geprezen om de samenwerking met kleine agrarische ondernemers die veel fruit- en groentesoorten aanleveren voor de grootschalige inkoop van OSP. Marcel Gerritsen nam namens OSP de award in ontvangst: “Wij zijn vereerd met deze prijs. Het benadrukt dat kwaliteit en duurzaamheid steeds belangrijker worden”.

Falco Eleonorae Award

De duurzaamheid award ‘Falco Eleonorae’ is een initiatief van ONAOO Certified Professional Olive Oil Taster Gregor Christiaans, eigenaar van Olijfbedrijf. Middels deze award wil hij meer aandacht vragen voor duurzaamheid in de Nederlandse horeca. OSP Zakelijke Horeca werkt in  2013 met de juiste balans van de principes: people, profit, planet. De kwaliteitscateraar staat bekend om haar opvallende en creatieve horecaconcepten waarbij de pijlers 100% natuurlijk, biologisch & regionaal centraal staan.

 

Biologisch én uit de regio

Kwaliteit en smaak staan in de restaurants van OSP op de eerste plaats. Om dat te bereiken werkt de cateraar samen met Nederlandse boeren die fantastische producten maken. Er wordt per regio gezocht naar kleine, agrarische ondernemers die veel fruit- en groentesoorten aanleveren. Gedurende het productie- en distributieproces wordt energieverbruik gereduceerd, afval correct gescheiden en CO2 uitstoot geminimaliseerd. Hierdoor is de belasting op het milieu minimaal en blijft de kwaliteit van ons leefmilieu gewaarborgd. 

Duurzaamheid in de Nederlandse horeca

Gregor Christiaans staat bekend om zijn uitgesproken gedachten over duurzame horeca. Zo vertelt Christiaans: ‘Duurzaamheid is naar mijn mening niet automatisch biologisch. Ik onderschrijf het motto: ‘stop organic, buy local’. Olijfbedrijf is een horeca-groothandel en importeert bijzondere olijfolie, olijven en andere delicatessen uit het Middellandse Zee gebied. De kwalitatieve producten zijn uitsluitend verkrijgbaar voor Nederlandse horeca. Eigenaar Gregor Christiaans begon in 2003 als hobby met de verkoop van zijn geïmporteerde producten met het ‘fair price’ principe.