BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method, het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk ter wereld) heeft op dinsdag 8 maart 2016 in Londen de prijs voor duurzaamste bestaande kantoorpand internationaal uitgereikt aan ABN AMRO. Het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam won in de categorie ‘bestaand kantoorgebouw Internationaal’ vanwege de duurzame maatregelen van de afgelopen jaren en de behaalde resultaten.

De BREEAM Awards worden uitgereikt aan gebouwen die minimaal het certificaat BREEAM Excellent (vier sterren) en uitblinken in energie en ecologie management. Samen met vier andere gebouwen van eigen bodem waaronder The Edge, was Nederland goed vertegenwoordigd bij één van de belangrijkste awards op het gebied van duurzaam vastgoed.

Mark van Rijt, Managing Director Facility Management ABN AMRO: “We zijn ontzettend blij met deze award. Het is een erkenning voor ons werk van de afgelopen jaren om het hoofdkantoor te verduurzamen. Het laat zien dat we goed op weg zijn met onze duurzaamheidsambities. Naast dit gebouw zijn we druk bezig geweest met onze andere panden, zoals het energie neutrale bankkantoor in Alkmaar. Met de opgedane kennis kunnen we onze vastgoedklanten adviseren. Zo passen wij het meteen toe in de praktijk. Verduurzaming van ons commercieel vastgoed is een belangrijk speerpunt voor ons, tot nu toe financierden we 110.000 m2 aan herbestemmingstrajecten. Op deze manier willen we samen met onze klanten een hefboom creëren voor het verduurzamen van bestaande bouw in Nederland.”

Daarnaast is The Edge zelf ook in de prijzen gevallen in de categorie ‘nieuw kantoorgebouw’. Als financier zijn we hier trots op. Rutger Schuur, Managing Director Real Estate Clients: “We zijn bijzonder blij met dit mooie nieuws, het versterkt onze ambitie om in drie jaar 30 landmarks te financieren. We zijn trots dat we hebben bijgedragen aan dit succes.”