Er zitten veel voordelen aan elektrisch rijden. Zo ben je tegenwoordig per kilometer die je elektrisch rijdt, goedkoper uit dan wanneer je met je auto op benzine of diesel rijdt. Met de toenemende vraag naar elektrische auto’s zullen ook steeds meer laadpalen nodig zijn. Eind 2022 zijn er nu al meer dan 120.000 laadpalen in Nederland aanwezig, maar hoe zal dit aantal er uit zien na 2022?

De laadinfrastructuur in Nederland na 2022

Op dit moment zijn er genoeg laadpalen aanwezig om alle elektrische auto’s van stroom te kunnen voorzien. In Nederland zijn zowel privé-laadpalen als openbare laadpalen aanwezig. Je elektrische auto thuis aan een laadpaal hangen is vaak de goedkoopste manier om je auto op te laden. Je betaalt dan namelijk het tarief dat je met je elektriciteitsleverancier hebt afgesproken en dat is vaak (niet altijd) lager dan wat aanbieders van openbare laadpalen rekenen. Wel is het natuurlijk zo dat het plaatsen van een privé-laadpaal geld kost en je deze investering wel moet kunnen bekostigen. Als je het aantal laadpalen in Nederland vergelijkt met andere landen, dan lopen wij met meer dan 120.000 laadpalen internationaal voorop. Om deze voorsprong te behouden en ook alle nieuwe elektrische auto’s te kunnen voorzien van elektriciteit wil Nederland flink gaan investeren in laadpalen. Het doel is om in 2030 ongeveer 1,8 miljoen laadpalen in Nederland te hebben staan. Het doel van regionale overheden en netbeheerders is om het opladen van je auto net zo makkelijk te maken als het opladen van je telefoon.

Wel of geen plek voor een privé-laadpaal?

Wanneer je geen plek hebt voor een privé-laadpaal is een openbare laadpaal natuurlijk de perfecte oplossing. Je hebt tegenwoordig ook snelladers die jouw auto binnen een mum van tijd op kunnen laden, terwijl jij bij een klant op bezoek bent. Als zzp’er kan het zijn dat je op een werkdag veel onderweg bent naar klanten en opdrachten. Na een drukke werkdag heb je dan ook nog eens extra werk aan het inboeken van het opladen van je auto voor je boekhouding. Met allerlei soorten bonnetjes van verschillende tankpas soorten in Nederland moet je dan nog aan de slag. Hier is een gemakkelijke oplossing voor! Met een tankpas heb je één pas voor zowel tanken, laden, carwash en parkeren die alles op één verzamelfactuur zet. Zo heb je ben je veel minder tijd kwijt aan je boekhouding en kun je met een gerust hart naar de volgende klant rijden met een opgeladen en schone auto. Heb je wel de plek voor en privé-laadpaal, maar vind je het lastig welke laadpaal je moet kiezen bij welke aanbieder en welke kosten dit allemaal met zich meebrengt? Dan kun je kiezen voor een laadpaal abonnement. Met een MKB Brandstof Laadpaal abonnement ben je gegarandeerd van de werking van jouw laadpaal, kun je privé-stroom laadbeurten zakelijk verrekenen en heb je oneindige garantie voor een laag vast bedrag per maand!