Het moederbedrijf van Nederlandse drukkerij Flyerzone investeert continu in nieuwe ontwikkelingen en innovatieve machines, waardoor het drukproces efficiënter wordt én verder wordt verduurzaamd. Doordat het gehele productieproces in eigen beheer is, heeft de partij een volledige controle over het resultaat en de ecologische impact van het proces. Hoe zij de productie van drukwerk een stuk duurzamer maken lees je hier.

Efficiëntere productie van drukwerk

De nieuwe technologieën zijn in staat om hoogwaardige kwaliteit drukwerk te produceren op een efficiënte en duurzame manier. Door efficiënt gebruik van materialen kunnen consumenten en bedrijven nog altijd een goedkoop foamboard bedrukken, maar er blijft met de nieuwe drukpersen een stuk minder afvalmateriaal over.

Waar traditionele drukpersen eerst veel testen moeten draaien voordat het eindproduct geproduceerd kan worden, is dat met de nieuwste digitale persen niet meer nodig. Daarbij kunnen de nieuwste machines diverse opdrachten combineren. Zo wordt er door slimme software automatisch een voorgestelde indeling gemaakt, om zo veel mogelijk opdrachten op één plaat of drukvel te krijgen, waardoor er zo weinig mogelijk materialen verspild worden.

Afvalbeheer en recycling

Daar waar drukwerk geproduceerd wordt, wordt ook afval geproduceerd. Toch probeert de drukkerij dit tot een minimum te beperken met onder andere verschillende afvalstromen en hergebruik van materialen. Door stromen gescheiden te houden kan zo veel mogelijk gerecycled worden tot nieuwe grondstoffen van hoge kwaliteit.

Om producten zo goed mogelijk te kunnen recyclen en hergebruiken, wordt er ook ingezet op chemicaliën en inkten die geen of minder oplosmiddel bevatten. Hierdoor  kan er veilig gewerkt worden én zijn de impact en milieurisico’s een stuk minder.

Opwekking van eigen energie

De hoge productiesnelheid en vele machines van de drukkerij vragen een hoop energie. Om het energiegebruik onder controle te houden wordt een actief energiebeleid uitgevoerd waarbij onder andere zo veel mogelijk eigen stroom wordt opgewekt.

Zo bevat het dak van de productiehal bijna 6.000 zonnepanelen, die jaarlijks het verbruik van bijna 600 huishoudens op kunnen wekken. Ook wordt de restwarmte die vrijkomt van de machines en installaties, zoals de papierafzuiginstallatie of nieuwste Komori offsetpersen gebruikt om verdere ruimtes in het pand te verwarmen.

Inkoop van duurzame materialen

Hoewel een foamboard misschien niet uit het meest duurzame materiaal bestaat, wordt er zoveel mogelijk geïnvesteerd in materialen met een duurzame herkomst. De grootste verbruiker in een drukkerij is natuurlijk papier. Doordat bij de inkoop hiervan wordt gekeken naar het FSC ® en/of PEFC certificaat, kunnen consumenten en bedrijven rekenen op materialen die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen en waar wordt gecontroleerd op mensenrechten en arbeidsomstandigheden tijdens de productie hiervan. Tevens moet de CO2-uitstoot van leveranciers voldoen aan de maatstaf voordat er daadwerkelijk materialen worden ingekocht.

Snellere levertijden

Het voordeel van deze nieuwste technologieën en de volledige productie van online drukwerk in eigen beheer is dat de drukkerij nog snellere levertijden kan hanteren. Er is namelijk geen afhankelijkheid meer van andere partijen die het proces mogelijk kunnen vertragen.

Door de verschillende afwerkingen verschilt de levertijd van drukwerk per product, maar tegenwoordig kunnen de meeste producten met spoed besteld worden. Hierbij is de bestelling al de volgende dag in huis. Streven van de drukkerij is om de processen nog verder te verduurzamen en optimaliseren, waarbij Flyerzone een van de snelste zakelijke drukkers van Nederland & België zal worden.