Nu de wereld teruggaat naar ‘normaal’ en we alle reisbeperkingen loslaten, kunnen we weer genieten van het maken van diverse reizen. Kies je bijvoorbeeld voor een huttentocht Italië of liever voor een zonvakantie in Griekenland? Of ga je toch liever voor een citytrip?

Maar hoe zit het eigenlijk met klimaatverandering en reizen? Want, bij bijna alles wat we doen komt CO2-uitstoot vrij. Dus ook als je met de auto of met het vliegtuig op reis gaat. Klimaatverandering is daarom een belangrijk punt waar veel reisorganisatie druk mee bezig zijn. Maar waar begin je als reisorganisatie? In dit artikel vertellen we je hoe 360° Explore dit doet.

Diverse goede doelen

Je ziet het (gelukkig) steeds vaker: mensen die op reis zijn geweest willen hun CO2-uitstoot compenseren. Dit kunnen ze op diverse manieren doen. Door bijvoorbeeld het planten van bomen of door te investeren in projecten die draaien om het besparen van energie.

De meest laagdrempelige manier voor het compenseren van een reis, is het planten van bomen. Hier zijn namelijk diverse goede doelen voor. Je berekent op hun website eenvoudig je CO2-uitstoot, waardoor je direct weet wat je kunt betalen om dit te compenseren.

Eén van die goede doelen die je hierbij kan helpen, is Trees for All. Via hen compenseert 360° Explore alle vliegtuigreizen. En het mooie is; ze zijn niet de enige die dit doen. Steeds meer reisorganisaties doen dit. Maar 360° Explore gaat nog een stap verder. Ze compenseren namelijk alle reizen dubbel. Zo maken ze de (reis)wereld een stukje mooier!

Ook bij reviews doneren ze aan goede doelen die de wereld verduurzamen

Maar daar stopt het nog niet. Zoals je als ondernemer waarschijnlijk wel weet, zijn reviews goed voor ieder bedrijf. Dit dacht 360° Explore ook. Maar om ook hier een steentje bij te dragen besloten ze dat, na het plaatsen van je review, je nog kan kiezen voor een donatie aan een goed doel.

Zo is er dit jaar bijvoorbeeld gedoneerd aan het WWF, Plastic Oceans en Respect the Mountains. Ook op deze manier draagt 360° Explore bij aan een duurzamere (reis)wereld en hoopt het andere bedrijven te inspireren om dit ook te doen.

En, hoe maak jij de wereld duurzamer?

Hopelijk hebben we je met bovenstaand artikel kunnen inspireren om als ondernemer ook (nog) meer bezig te zijn met duurzaam ondernemen. Of dat je als reiziger stilstaat bij het compenseren van je CO2-uitstoot, waardoor je jouw CO2-voetafdruk verkleint.