Hill + Knowlton Strategies Nederland breidt haar Sustainability Advisory groep verder uit met de aanstelling van Manuel Sosa Skrainka als director ESG advisory. Sosa Skrainka gaat klanten helpen met het navigeren van de complexe ESG-regelgeving, waaronder CSRD.

Vanuit de EU neemt ESG-regelgeving in rap tempo toe. Bedrijven moeten met steeds meer, vaak complexe, regelgeving en standaarden rekening houden voor het registreren en rapporteren van niet-financiële informatie, zoals EU Taxonomie en CSRD. Deze nieuwe regels hebben vaak omvangrijke gevolgen. Vanuit CSRD moeten grotere bedrijven door NFRD-ondernemingen vanaf 2024 verplicht gaan rapporteren over de milieu- en sociale impact van hun bedrijfsactiviteiten. Voor grote ondernemingen en organisaties openbaar belang vanaf 2026 en MKB-bedrijven van bepaalde omvang geldt deze verplichting vanaf 2027. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste bedrijven hier nog niet klaar voor zijn.

Hill + Knowlton adviseert vanuit haar Sustainability Advisory team, onder leiding van Charlotte de Voogd, reeds vele bedrijven in hun duurzame transitie op het vlak van duurzaamheidsstrategie. Met de aanstelling van Manuel Sosa Skrainka bouwt Hill + Knowlton haar aanbod verder uit en kan het bedrijven nu ook adviseren op het voldoen aan ESG-regelgeving, waaronder EU Taxonomie en CSRD.

Als voormalig ESG & Ecodesign Program Manager voor HP in EMEA, brengt Manuel Sosa Skrainka 17 jaar ervaring mee in verschillende sectoren en drie continenten, waarvan de laatste 13 jaar uitsluitend gewijd waren aan duurzaamheid en ESG en het interpreteren en implementeren van uitdagende regelgeving als de CSRD en EU Taxonomy.