Hertz heeft voor deze auto’s gekozen, omdat zij een prachtig ^milieubewust alternatief zijn zonder in te leveren op het gebied van prestaties. Bovendien zitten er voor de huurder ook grote voordelen aan. De ^brandstof is namelijk veel goedkoper. Gemiddeld liggen de gebruikskosten 50% lager dan bij een soortgelijke auto die op benzine rijdt en ook belastingtechnisch zijn deze auto’s interessanter.

Compressed Natural Gas is één van de alternatieve aandrijfstrategieën die Opel en General Motors onderzoeken in het kader van het verminderen van de COÃ?? ^emissies en het diversifiëren van het wereldwijde ^brandstofverbruik. Deze motoren stoten 133 g/km (Combo) en 137 g/km (Zafira) COÃ?? uit, hebben een aardgastankinhoud van 21 kilogram en een rijbereik van 300 tot 350 km. Daarnaast bezitten de Opels op aardgas een kleine benzinetank van 14 liter waarmee een extra 150 tot 180 km gereden kan worden.

Henk van den Helder, Algemeen Directeur Hertz Benelux: “Wij zijn erg trots op deze unieke samenwerking. Hiermee laten we zien dat we naast kwaliteit ook het ^milieu hoog op de agenda hebben staan. Wij proberen ons steentje bij te dragen door ^groene initiatieven aan te bieden, zoals Smart Switch Lease, de Green Collection met auto’s voorzien van een A en B label, de hybride auto’s en nu de aardgasmodellen van Opel. ”

“Het rijden op aardgas is in Nederland relatief nieuw en in opkomst, maar wereldwijd is rijden op aardgas een vaak gekozen oplossing om het ^milieu minder te belasten,” aldus Machiel de Gelder, Manager Business to Business GM Nederland. “Het initiatief van Hertz Autoverhuur Nederland om op aardgas te gaan rijden zal hieraan een positieve bijdrage leveren. Samen kunnen wij zorgen voor schonere mobiliteit.”