Heineken® heeft vandaag tijdens de ADE Green-conferentie in Amsterdam samen met staatssecretaris Stientje van Veldhoven (I&W) en 25 andere bedrijven en organisaties een ‘Plastic Promise’ uitgesproken. De bierbrouwer streeft ernaar om binnen 3 jaar minimaal 50% van alle plastic bekers door herbruikbare cups te vervangen of hoogwaardig te recyclen.

‘Heineken® is de grootste festivalsponsor van Nederland’, zegt Zita Schellekens, directeur Corporate Affairs Heineken Nederland. ‘Op veel evenementen, klein en groot, worden onze merken geschonken. Veelal in plastic bekers voor eenmalig gebruik. Die belanden vaak op de grond en komen in de verbrandingsoven terecht. Dat moet anders. We gaan echt stappen zetten op het gebied van duurzaamheid  en streven naar 100% circulariteit op termijn.’

Heineken® wil een zo circulair mogelijk alternatief ontwikkelen voor eenmalig gebruik van plastic bekers. Daarnaast wil de brouwer zich inzetten om afval gescheiden in te zamelen zodat hoogwaardige recycling mogelijk wordt.

‘Wij hebben grote plannen zowel met het bedrijf als het Heineken® merk. We leven nu in een lineaire economie van maken, gebruiken en weer weggooien. We produceren met z’n allen bergen afval en daarvan wordt veel verbrand. Grondstoffen worden schaarser en duurder. De circulaire economie biedt een oplossing. Door materialen te hergebruiken. Of wanneer ze niet hergebruikt kunnen worden, ze te recyclen tot nieuwe producten. Heineken® wil een onderdeel uitmaken van deze nieuwe economie. Onze opdracht -en uitdaging- is om consumenten ervan te overtuigen dat dit belangrijk is en dat zij hier ook een verschil in kunnen maken. Daarbij gaan we het ook leuk maken, doing good should be fun. We prikkelen consumenten met experimenten op het gebied van gedragsverandering. Dit doen we samen met de festivalorganisatoren en alle partijen die daar direct en indirect bij betrokken zijn,’ aldus Schellekens. ‘ADE Green is het voor ons een prachtig platform om onze circulaire ambitie te delen en alle aanwezigen uitnodigen om mee te doen’.  

ADE Green is de internationale conferentie waar organisatoren, artiesten en leveranciers uit de wereldwijde dance-industrie samenkomen. Ieder jaar verbindt de conferentie vooraanstaande denkers en vernieuwers, om middels panels, workshops en debatten kennis en ervaring te delen. Dit jaar staat het thema circulariteit en plastic gebruik in de evenementen industrie centraal.