Grown bio is erkend als pionier binnen de grondstoffenindustrie en heeft de Duitse duurzaamheidsprijs (Deutscher Nachhaltigkeitspreis (DNP)) gewonnen. Een deskundige jury van 140 juryleden koos de bedrijven die de duurzame transformatie in hun industrie leiden. Op 23 november wordt de prijs uitgereikt.

 

Een overwinning voor de planeet

In een wereld die snel de 10 miljard inwoners nadert, is de roep om duurzame grondstoffen nog nooit zo luid geweest. De grondstoffensector staat op het kruispunt van transformatie, waar elke beslissing een aanzienlijke invloed kan hebben op ons milieu en onze samenleving. “En gelukkig is onze toewijding aan het revolutioneren van deze industrie niet onopgemerkt gebleven. ”

Waarom Grown bio opvalt

“We hebben laten zien dat het mogelijk is om positief bij te dragen aan ons ecosysteem zonder aan kwaliteit of innovatie in te boeten en we erkennen dat de hulpbronnen van onze planeet eindig zijn. Daarom hebben we ons toegelegd op de ontwikkeling van verpakking op basis van mycelium – een innovatief alternatief voor plastic schuim dat perfect aansluit bij het model van de circulaire economie.

De grotere versie van onze mycelium verpakking is niet zomaar een product; het is een onderdeel van onze inzet om klimaatverandering tegen te gaan. Met aanzienlijk lagere koolstofuitstoot In vergelijking met traditionele verpakkingsmaterialen bieden wij een oplossing die echt rekening houdt met de impact op de wereld. Onze verpakkingen zijn niet alleen minder schadelijk – ze zijn ook regeneratief. We maken gebruik van de kracht van natuurlijke processen om producten te maken die aan het einde van hun levenscyclus aan de aarde kunnen worden teruggegeven. ”

Een model voor anderen

“We inspireren verandering, niet alleen binnen onze branche maar ook bij onze consumenten, door te bewijzen dat verantwoorde keuzes samen kunnen gaan met producten van hoge kwaliteit en innovatie. Het is niet zomaar een prijs, het is het bewijs van onze toewijding, passie en de impact die we maken in onze branche. Bedankt aan iedereen die deze reis met ons heeft gemaakt! ”

Over de Duitse Duurzaamheidsprijs

De DNP is een initiatief van de Duitse Stichting Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V. in samenwerking met de federale overheid, gemeentelijke verenigingen, bedrijfsverenigingen, maatschappelijke organisaties en onderzoeksinstellingen. Jury’s van gerenommeerde experts uit het bedrijfsleven, de politiek, onderzoek en het maatschappelijk middenveld beslissen over de winnaars. De prijs is voor baanbrekende bijdragen aan de transformatie naar een duurzame toekomst. Aan de hand van best practice voorbeelden wordt getoond hoe duurzame ontwikkeling succesvol kan zijn. De prijs heeft tot doel alle belangrijke actoren te motiveren om te veranderen, hen over de grenzen heen met elkaar te verbinden en partnerschappen te stimuleren.