Op 9 februari 2024 vindt de 13e editie plaats van het Sustainability Career Event (SCE); de duurzame carrièrebeurs voor studenten & starters uit heel Nederland. Leuk nieuws! Deze editie zal plaatsvinden in Jaarbeurs, wat op twee koprollen ligt van Utrecht Centraal. Jaarbeurs heeft de ambitie om vóór 2030 de meest duurzame event locatie van Europa te zijn, en verbinden zich als main partner aan het SCE.

Vanaf begin september konden organisaties zich al aanmelden om mee te doen. De verkoop van de stands gaan hard, zo zijn alle workshops al reeds uitverkocht.

Specifieke doelgroep

De kracht van het Sustainability Career Event is de specifieke doelgroep. Hierdoor is de conversie hoog. Het SCE werkt samen met alle universiteiten en hogescholen van Nederland. Wist jij dat er meer dan 300 opleidingen zijn waar duurzaamheid niet alleen een vak is, maar totaal verweven is in het curriculum? Deze opleidingen bieden een landelijke dekking op alle disciplines op het gebied van duurzaamheid. De bezoekers zijn overwegend Nederlands. De technische en sociale achtergronden zijn gelijkmatig verdeeld over de bezoekers. De groep internationale studenten is de afgelopen jaren gegroeid. Een (apart) gedeelte van de beurs speelt in op deze groep. Tijdens de 2023 editie schreven in totaal 1200 bezoekers (nl + eng) zich in.

De organisaties

Alle organisaties die op zoek zijn naar talent die duurzaamheid en impact maken belangrijk vinden, zijn welkom op het SCE. Ieder jaar groeit het aantal organisaties op het event. Door de samenwerking met Jaarbeurs zijn er dit jaar meer plekken dan ooit beschikbaar. Het enige criterium om mee te doen is dat er ook daadwerkelijk een vacature voor talent open staat waar duurzaamheid/impact een belangrijke rol speelt. Er zal een mix van bedrijven, social enterprises, corporates, NGO’s, consultants en overheden te vinden zijn. Daarnaast is er een speciale hoek ingericht voor duurzame startups die collega’s zoeken. Zo kunnen bezoekers alle mogelijkheden in één dag ontdekken!

Centrale locatie

Door de samenwerking met Jaarbeurs in Utrecht is het event nog beter bereikbaar. Jaarbeurs heeft de ambitie om voor 2030 de meest duurzame evenementlocatie in Europa te zijn. Om die ambitie te bereiken worden continu aantoonbare stappen gemaakt. Het SCE wordt georganiseerd door SustainableMotion in samenwerking met Studenten voor Morgen. Samen met Jaarbeurs zullen zij zich inzetten om het event zo duurzaam mogelijk op te zetten. De centrale locatie en de uitstekende mogelijkheden rondom openbaar vervoer dragen hier zeker aan bij.