Keynote speaker John Elkington, grondlegger van het Triple-P (People-Planet-Profit)-principe, is de eerste van een aantal aanwezige autoriteiten uit het bedrijfsleven. Zo nemen Bernard Wientjes, Peter Bakker en Herman Wijffels in het plenaire deel plaats aan een ronde tafel om hun advies te geven aan de nieuwe generatie leiders. In het middagprogramma pakken, onder leiding van tien veelbelovende leiders van de toekomst, alle ruim 700 deelnemers hun eigen leiderschap op. In deze interactieve sessie geven ze meteen concreet vorm aan duurzaamheid met gebruik van elkaars kennis, netwerk en middelen. De organisatie hoopt dat hier vele duurzaamheidsinitiatieven ontkiemen.

Het middagprogramma is verder gevuld met praktische en inspirerende themasessies over diverse actuele duurzaamheidsthema’s door GDF SUEZ, Shell, KPN, Royal HaskoningDHV, EcoChain, De Groene Zaak, MVO Nederland, Peeze, Satino Black, Verkeersveiligheidsgroep Nederland en FrieslandCampina. Ook zal er een side-event plaatsvinden rond het thema ‘biodiversiteit en bedrijven’. De gehele dag is er een volledige volgeboekte Sustainability Fair.

Verkiezingen

Het Nationaal Sustainability Congres wordt afgesloten met twee verkiezingen: de ‘MVO Manager van het Jaar’ (georganiseerd door Royal HaskoningDHV, VNO-NCW en Interface) en het ‘Duurzaamste merk van Nederland’ (georganiseerd door AllesDuurzaam.nl).

Advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en congresbureau CKC organiseren het Nationaal Sustainability Congres voor bedrijven en overheden. Ruud Bos, CEO GDF SUEZ Energie is gastheer van deze editie van het NSC. Dagvoorzitter is Frank Heemskerk, lid Raad van Bestuur Royal HaskoningDHV en toekomstig Nederlands bewindvoerder bij de Wereldbank.

Beursgong

Op maandag 19 november, de dag voor het congres, staat de gongslag op de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext in het teken van ‘Sustainability’. Dagvoorzitter Frank Heemskerk zal de beursweek openen met de bekende slag op de beursgong. Naast de congresorganisatoren zijn dan aanwezig: Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW), duurzame ondernemer Maurits Groen (plaats drie in de Trouw Duurzame 100 en bekend van de meermalen onderscheiden WakaWaka lamp), Paul Gilding (Australisch milieudeskundige en voormalig CEO van Greenpeace International) en Marleen Janssen Groesbeek (beleidsmedewerker duurzaamheid bij Eumedion en co-auteur van het boek ‘Kapitaal vertrouwen’ (verschijnt op 19 november).