De inschrijving van de DAM Prijs 2014 voor de meest duurzame MKB’er is gesloten, maar liefst 95 ondernemers hebben zich ingeschreven. Uiteindelijk bepaalt een jury samen met de inwoners van Amsterdam wie zich de meest duurzame MKB’er van de stad mag noemen.

Stadsdeel Centrum heeft van alle stadsdelen met 24 ondernemers de meeste inschrijvingen. Zuid volgt met 16 ondernemers, Oost en West met 15, Nieuw-West met 13 en Noord en Zuidoost met 6.

Amsterdammers stemmen mee

Een stadsdeeljury gaat de drie beste ondernemers per stadsdeel selecteren. Hun namen worden half september bekendgemaakt. Na een bedrijfsbezoek blijft eind september van elk stadsdeel één genomineerde over. De ‘finalisten’ gaan met elkaar de strijd aan voor de hoofdprijs, ondersteund door een promotiecampagne gefinancierd door de Gemeente Amsterdam. Burgers kunnen stemmen op hun favoriete onderneming. Op 27 oktober kiezen jury en publiek in Pakhuis de Zwijger de uiteindelijke winnaar van de DAM Prijs 2014.

Gevarieerde inschrijvingen

Er heeft zich een mooie variatie aan ondernemingen voor de prijs ingeschreven. Ze zijn werkzaam onder meer biologische chocolade, bouw-biologisch advies, bloemisterij, duurzame appartementen, duurzame kinderopvang, bakkerij en biologische matrassen. De deelnemende bedrijven worden binnenkort bekend gemaakt via www.amsterdam.nl/damprijs.

Beloning voor duurzaam ondernemen

De DAM Prijs is dé ondernemersprijs voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. Met de DAM Prijs willen de stadsdelen van Amsterdam duurzaam ondernemen zichtbaar maken en belonen. Duurzaam ondernemen betekent hier: ondernemen met hart voor mens, milieu en economie (People, Planet en Profit). De zeven stadsdeelwinnaars winnen ieder € 4.000,- en een promotiecampagne op maat voor de strijd om de hoofdprijs Duurzame Amsterdammers in het MKB 2014. De DAM Prijs winnaar krijgt € 7000,- en een exclusieve uitnodiging om de Beursvloer van de AEX te openen middels de speciale Gongceremonie voor de DAM Prijs-winnaars.