Op vrijdag 12 december 2014 reikte de NCD (Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren) tijdens het CHANGE in Business Event de ‘CHANGE Award 2014’ uit. Van de drie genomineerden heeft Groasis met de Greenboxx deze ‘Award of the Awards’ gewonnen. Wat de jury en deelnemers aan het Event betreft is Groasis een échte ‘Changer’ die laat zien dat bewust en positief zaken doen én ondernemerschap goed samengaan.

Met de uitreiking van de ‘CHANGE Award’ wil de NCD de nadruk leggen op de waarde van echte veranderingen, maar ook de trots benadrukken die we als Nederland mogen hebben op baanbrekende innovatie.
De Jury en de deelnemers aan het Change in Business Event kozen unaniem Groasis tot winnaar. Winnaar van de Change Award 2013 Bert van Son (Mud Jeans) reikte de Award uit.  Groasis onderscheidde zich met name door de simpele maar effectieve werking en de impact die de uitvinding heeft op een groenere wereld. De andere twee genomineerden waren Juice on Wheels en Spark Design met de Rescue Tip-board.

Groasis Greenboxx
Tjebbe Will: “Het winnen van de Change Award 2014 betekent voor ons een erkenning. Steeds meer mensen raken er van overtuigd dat Groasis met de Greenboxx daadwerkelijk stappen kan zetten om een groenere wereld te krijgen. In 2015 willen wij echt starten met onze Treesolution en op zoveel mogelijk plaatsen waar eigenlijk geen groen meer wil groeien de Greemboxx inzetten voor regionale economische ontwikkeling en ecologisch herstel. De support die wij met het winnen van de Change Award van de NCD-leden krijgen is hierbij bijzonder welkom”.
De Groasis Greenboxx is een nieuwe uitvinding; het is de biologisch afbreekbare versie van de bewezen succesvolle Waterboxx. De Groasis Greenboxx wordt gebruikt om zonder irrigatie bomen te planten op aangetaste landbouwgrond, waardoor de grond weer rendabel wordt. Hiermee wordt 97% water bespaard tijdens het planten. Na een jaar breekt de Greenboxx af en dient hij als mest voor de boom.

NCD en Change Award
De uitreiking van de NCD Change Award is een belangrijk onderdeel van de NCD Visie op leiderschap, met als doel een nieuwe, frisse CHANGE wind te laten waaien door zakelijk Nederland. Daarbij gaat het niet om een concreet doel, maar een proces om bewust en positief zaken te doen en  samen te werken. Waarbij de NCD een platform biedt om nieuwe initiatieven met elkaar te delen en verder te brengen.