GoodFuels, de toonaangevende leverancier van biobrandstoffen voor de wereldwijde transportsector, heeft met succes 140mt 100% biobrandstof geleverd aan de AIDAprima, waarmee het partnerschap met Carnival Corporation’s AIDA Cruises merk wordt versterkt.

Het cruiseschip uit de Hyperion-klasse werd bijgetankt met duurzame biobrandstoffen van GoodFuels tijdens haar bezoek aan Rotterdam op 8 december. Deze eerste bunkering van 100% biobrandstoffen voor AIDAprima markeert een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in het bereiken van duurzaamheid en decarbonisatie in de cruise-industrie.

GoodFuels’ volgende generatie duurzame biobrandstof is afgeleid van grondstoffen die gecertificeerd zijn als 100% afval of residu, waaronder verwerkte gebruikte bakolie, talg en dierlijke afvalvetten. Het maakt een CO2-reductie van 80% tot 90% mogelijk in vergelijking met fossiele brandstoffen. Dankzij de “drop in”-eigenschappen werd de AIDAprima met biobrandstof bevoorraad zonder dat er aanpassingen aan de motor of tanks nodig waren.

Het schip werd bijgetankt met een 100% biobrandstofproduct, zonder bijmenging van conventionele scheepsbrandstoffen, waarmee de levensvatbaarheid en technische toepasbaarheid van duurzame mariene biobrandstof voor alle soorten schepen werd aangetoond.

De succesvolle levering van de 100% biobrandstof van GoodFuels bouwt voort op de samenwerking die de twee bedrijven in juli 2022 zijn gestart, toen de AIDAprima werd bijgetankt met een mengsel van biobrandstof en conventionele scheepsbrandstoffen. Deze nieuwe stap toont aan dat AIDA Cruises blijft investeren in koolstofarme technologieën als onderdeel van de decarbonisatiestrategie van het bedrijf.

Dirk Kronemeijer, CEO van GoodFuels, zei over de samenwerking: “Deze biobunkering met AIDA Cruises komt als een nieuwe grote stap voorwaarts op het decarbonisatiepad van de cruisesector. Het bouwt voort op de samenwerking en het partnerschap dat we hebben met AIDA Cruises en de bredere Carnival-groep, en bewijst eens te meer dat onze duurzame biobrandstoffen een onmiddellijk beschikbare duurzaamheidsoplossing zijn voor een reeks segmenten van de wereldwijde vloot.

“Het team van GoodFuels is gericht op het leveren van onmiddellijke impact, en we zijn blij dat we kunnen blijven samenwerken met de pioniers bij AIDA Cruises om 100% biobrandstof te gebruiken in de operaties om te helpen meer duurzame reizen te leveren.”