Voor deze bijzondere kledinglijn gebruiken we alleen ecologische materialen, zoveel mogelijk afkomstig uit Europa. Ook de productie van Global Woman vindt zoveel mogelijk plaats in Europa. Als voornaamste reden om de CO2 uitstoot te verminderen. De stoffen die Global Woman verwerkt zijn gecertificeerd door IVN (International Association Natural Textile Industry) en Control Union en vallen onder het Sustainable Textile Program van Control Union.

Het initiatief van Global Woman om biologische kleding in Nederland te brengen is goed ontvangen. Ook vanuit Duitsland is belangstelling getoond voor de collectie, daarom heeft Global Woman besloten om haar vleugels uit te slaan naar Duitsland. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de Kamer van Koophandel Amsterdam en het ministerie van Economische Zaken door het verlenen van een subsidie Programma Starters op Buitenlandse markten.

De introductie in Duitsland vindt plaats op de internationale beurs voor natuurlijke en biologische textiel InNaTex 23 (Ontdek de mode van levensstijl) in Wallau bij Frankfurt am Main in Duitsland. De InNaTex ( www.innatex.de ) is een beurs waar selectieve modeaanbieders staan met een collectie vervaardigd uit natuurvezels, zoals wol, zijde en katoen e.d. Deze beurs biedt unieke creatieve collecties, onconventionele materialen, de laatste modetrends en een overvloed aan spannende ontwerpen.

Omdat Global Woman voldoet aan de voorwaarden voor het werken met ecologische materialen heeft het bedrijf als enige Nederlandse aanbieder in zijn segment toegang gekregen tot deze speciale beurs. De collectie van Global Woman is te bezichtigen op Stand 170.