De genomineerden voor de Duurzame Bouwvrouw Award zijn bekend gemaakt op het speciale evenement bij Dubo Techniek in Zaltbommel. Tot en met september kan het publiek stemmen op Ellen van Acht (KUUB Centrum particuliere bouw), Annette Augustijn (Rijkswaterstaat), Esther van Eijk (Van Hattum en Blankevoort), Odette Ex (Ex Interiors), Anke van Hal (TU Delft), Cora Jongenotter (VORM Bouw), Elphi Nelissen (Nelissen Ingenieursbureau en TU Eindhoven), Sylvia Pijnenborg (Bouw in Gebouw), Elianne Demollin-Schneiders (Centre of Expertise NEBER) en Bianca Seekles (ERA Contour).
Samen met Dubotechniek Bedrijven en vakblad Warmtepompen organiseert Cobouw dit jaar voor het eerst de Duurzame Bouwvrouw-verkiezing. Deze prijs is bedoeld als stimulans voor de vrouwelijke manager op weg naar een vooraanstaande positie. Op Ecobouw op 25 september om 14.00 dit jaar wordt de Duurzame Bouwvrouw Award uitgereikt aan de kandidaat met de meeste stemmen.
De jury, bestaande uit voorzitter Jacqueline Cramer, Marjet Rutten, Mascha van den Heuvel, Jan-Willem van de Groep en Marit Overbeek, onderwierp de aangedragen kandidaten aan een aantal criteria. Zo keek de jury onder andere naar uitzonderlijke prestaties die de bouwvrouw levert op het gebied van duurzaamheid, op hoe ze de business op duurzame wijze naar economisch rendement leidt en daarbij de juiste balans tussen people, planet en profit vindt in de praktijk.
Tot en met 22 september kan op www.duurzamebouwvrouw.nl worden gestemd op een van de 10 genomineerden.