Puilt jouw magazijn langzaam uit? Weet je van gekkigheid niet meer waar je de pakketjes moet laten of ben je het overzicht helemaal kwijt. Ontzettend vervelend natuurlijk. We zien het steeds vaker: ambitieuze webshopeigenaren die de controle verliezen over hun orderverwerking. Pakketjes worden te laat of niet verzonden, de foutmarge neemt toe en de klanten zijn minder tevreden. Als ondernemer streef je natuurlijk altijd naar perfectie. Mogelijk is het uitbesteden van jouw fulfilment dé oplossing. Krijg meer grip op de bedrijfsprocessen en groei verder met je webshop. In deze blog bespreken we de voordelen van het uitbesteden van fulfilment. 

Fulfilment: wat is het?

Allereerst zoomen we kort in op het begrip fulfilment. Misschien ben je nog niet heel bekend in deze wereld, maar fulfilment is een breed begrip. Het omvat namelijk alle logistieke processen rondom jouw orderverwerking. In de praktijk betekent dit dus alle handelingen vanaf het moment dat goederen binnenkomen in het magazijn tot aan het moment dat het wordt verzonden naar een consument.

Dit is heel interessant op het moment dat de verkopen in jouw webshop flink zijn toegenomen. Fulfilment uitbesteden kan al een aantrekkelijke optie zijn bij minimaal 10 bestellingen per dag. Een eigen magazijn is niet meer nodig. De partners neemt alles uit handen; van de opslag tot het inpakken, het verzenden en zelfs de retouren.

Stapsgewijs naar een topresultaat

Kies je voor fulfilment van Monta, dan geniet je van een zeer gespecialiseerde uitvoering. Monta werkt namelijk op basis van 9 stappen naar een goed resultaat. Het begint altijd bij de IT. Zij leggen een koppeling aan tussen jouw webshop en het magazijn van Monta. Hierna kan alles opgestart worden. Dit gebeurt bij de ontvangst van de goederen. Alles is zo ingericht dat dit snel en effectief wordt verwerkt. Als alles is opgeslagen op de juiste wijze, kunnen de orders verwerkt worden. Zodra een bestelling wordt geplaatst, gaat de fulfilment partner aan de slag om alles zeer secuur te verwerken. De juiste goederen worden dan ook foutloos ingepakt. Bestellingen voor 23:45 worden diezelfde dag nog verzonden naar de consument. Is de klant niet tevreden? Dan neemt de fulfilment partner ook de retourlogistiek voor zijn rekening. Het resultaat: tevreden consumenten en jij behoudt overzicht met de realtime rapportage.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel
Niet alleen is de juiste verwerking van jouw pakketjes erg belangrijk, er moet ook rekening worden gehouden met de duurzame factor. Bij het kiezen van een fulfilment partner wordt er op verschillende manieren duurzaam gehandeld. Allereerst door bijvoorbeeld zo veel als mogelijk lokaal te werken. Lokale leveranciers en vervoerders krijgen een eerlijke kans. Om jouw fulfilmentwerkzaamheden uit te voeren wordt er bij verschillende partijen ook gekozen om te werken met mensen met verschillende achtergronden. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen zo waardevol zijn. Een ander voorbeeld hoe de duurzaamheid bij fulfilmentpartijen tot uiting komt is de beperking van de footprint. Bij de keuze voor verpakkingsmaterialen en dozen wordt er bewust rekening gehouden met de grootte van verpakkingen en producten. Hierdoor wordt er zo min als mogelijk nutteloze lucht verzonden! 

Op maat of all-in?

Binnen de fulfilment zijn er diverse opties. Kies voor de all-in optie en laat experts verschillende beslissingen voor je nemen. Uiteraard altijd in jouw voordeel. Liever zelf de touwtjes in handen? Dan is maatwerk fulfilment de juiste oplossing. Ieder stap wordt samen doorlopen en jij bepaalt het gehele proces. 

Meer weten? 

Wil jij meer weten over de voordelen van fulfilment uitbesteden? Neem dan een kijkje op de website van Monta.nl. Daar wordt zeer gedetailleerd uitgelegd wat een fulfilment partner voor jouw webshop kan betekenen.