Het gebruik van “gewoon” toiletpapier heeft een negatief effect voor onze planeet. Voor de productie van 300 toiletrollen moet 1 boom gekapt worden van gemiddeld 100 jaar. North River van Cascades draagt bij aan het behoud van natuurlijke bronnen door middel van het gebruik van 100% gerecycled materiaal, waterbesparing, chloorvrij bleken en niet in de laatste plaats het beperken van energieverbruik en afval. Doordat Cascades jaarlijks 2,7 miljoen ton papier en karton recyclet, hoeven er voor het North River papier geen bomen gekapt te worden.

Geen drempels
Het is inmiddels bekend dat bedrijven en organisaties graag hun bijdrage leveren aan het milieu. Toch is het implementeren van biologische producten een ingewikkeld proces. Daarover zegt Bert Groen, commercieel directeur van friends hygiene: “we wisten vanaf dag 1 dat de North River producten perfect zijn voor de huidige markt, organisaties zitten te springen om duurzame producten en deze lijn is plug & play, oftewel in te voeren zonder enige drempel. Een ieder kan bijdragen aan een gezonde leefomgeving, een enorme stap in de goede richting om daar op een makkelijke manier aan deel te nemen”. North River hanteert een universele maatvoering waardoor het geschikt is voor iedere dispenser dus ook voor iedere organisatie. Qua prijs is het niet duurder dan vergelijkbare producten, verder is de distributie van North River opgenomen door de grote logistieke namen van de Benelux. Friends hygiene levert ook stickers voor op de dispensers waarmee bedrijven kenbaar kunnen maken aan de gebruikers dat ze verantwoord papier hanteren.

Friends hygiene als groene leverancier
Friends hygiene is een nieuwe, zeer innovatieve specialist in hygiëneproducten en sinds deze week officieel Europees importeur van het North River assortiment. Friends hygiene is operatief onder de overkoepelende organisatie friends factory. Het afgelopen jaar hebben zij zich zelfstandig tot specialist in hygiëne papier gepositioneerd, actief in de markt van tissue, textiel, non-wovens en aanverwante producten. Trefwoorden als `innovatie, efficiënt en maatschappelijk verantwoord ondernemen’ staan hoog in het vaandel. Friends hygiene is continue op zoek naar nieuwe toepassingen voor een `groener’ assortiment want “wij willen concrete actie ondernemen en bijdragen aan het behoud van de natuur voor ons en de komende generaties” aldus Groen.