Fred Matser lanceert de Nederlandse vertaling van zijn boek ‘Beyond us’. De auteur, spreker en ondernemend filantroop overhandigde het eerste exemplaar aan Jan Peter Balkenende en Harm Edens. Het boek, dat eerder uitkwam in het Engels, bevat een verzameling indringende essays over de manier waarop de mensheid aan het begin van de eenentwintigse eeuw denkt, leeft en met elkaar omgaat. Het betekent voor de lezer een confrontatie met de eigen waarden en huidige leefwijze. Matser geeft met ‘Beyond us’ een prangende boodschap om de maatschappij gezonder, verstandiger en liefdevoller in te richten.

‘Beyond us’

Matser beschrijft in zijn nieuwe boek ‘Beyond us’ de meest disfunctionele maar niet onderzochte manieren waarop wij aan het begin van deze eenentwintigste eeuw denken, leven en met elkaar omgaan. Dit doet hij kort maar krachtig, en op pijnlijk duidelijke en pittige wijze. In indringende, onderling samenhangende, essays stelt hij onze leefwijze vast, vergroot deze uit en spiegelt de lezer. Kwalen worden met röntgenogen en laserprecisie gediagnosticeerd. Vanuit een neutraal gezichtspunt, buiten de culturele echokamer van waarden, meningen en overtuigingen, waarin de meesten mensen zich bevinden.

Confrontatie

Matser brengt daarmee aan het licht wat de meeste mensen niet kunnen zien. Hij confronteert de lezer met vaak onaangename waarheden over zichzelf, waarvan het noodzakelijk is deze onder ogen te zien om het leven te kunnen verbeteren en te helen. Een aanbeveling om onze maatschappij niet langer in te richten vanuit de materialisme filosofie maar vanuit de non dualisme of idealistische filosofie.

Eerste exemplaar

Oud minister-president Jan Peter Balkenende en presentator en tekstschrijver Harm Edens ontvingen ‘Beyond us’ uit handen van Matser. Samen gingen zij in gesprek over de inhoud van het nieuwe boek.

Over de auteur

Fred Matser is naast schrijver ook spreker, professioneel vrijwilliger, ex-ondernemer, bijna 40 jaar lang filantroop en oprichter van 23 stichtingen. Eerder schreef hij het boek ‘Rediscover your heart’ en bracht hij de inspirerende documentaire BEYOND ME uit, waarmee hij zijn passie toont voor het helpen van anderen en de aarde. Met zijn nieuwe boek zet hij het humanitaire perspectief op huidige waarden, overtuigingen en manier van leven uiteen. Hiermee wil hij de lezers, ondernemers en ook wetenschappers bereiken om de maatschappij meer in te gaan richten vanuit samenwerking, vertrouwen en liefde, dan vanuit concurrentie en uitsluiting.

De boodschap van Matser wordt opgepakt door aansprekende wereldleiders, zo blijkt uit de volgende citaten:

‘Fred Matser is een man met een groot en open hart en hij zet zich in voor een betere wereld!’
Mikhail Gorbatsjov, voormalig president van de Sovjet-Unie

‘Dit is een belangwekkend boek met een boodschap die ter harte dient te worden genomen.’
Dr. Deepak Chopra, arts en bestsellerauteur

‘Moge dit boek anderen inspireren Fred Matser’s weg te volgen.’
Dr. Jane Goodall, oprichter Jane Goodall Institute en UN Messenger of Peace

Bestel het boek hier online