De Wellventure Monitor(TM) is een meetinstrument voor maatschappelijk betrokken ondernemen. Het maakt de effecten van maatschappelijk betrokken activiteiten van bedrijven en maatschappelijke organisaties inzichtelijk. Het instrument is ontwikkeld door Fortis Foundation Nederland (FFN) in samenwerking met prof. dr. Lucas Meijs, hoogleraar Vrijwilligerswerk, Civil Society en Ondernemingen aan de Erasmus Universiteit, en werd gelanceerd in juni 2006.

Met het beschikbaar stellen via Internet wordt de toegankelijkheid van de Wellventure Monitor(TM) aanzienlijk verbeterd. Er is een grote behoefte onder bedrijven om de voordelen van hun samenwerking rond maatschappelijke projecten inzichtelijk te maken. Fortis Foundation Nederland gaat de uitdaging aan om hieraan bij te dragen door het meetinstrument uit te breiden met online beschikbaarheid.

Margot van Sluis, directeur Fortis Foundation Nederland: “Gezien de inmiddels volwassen rol van maatschappelijk betrokken ondernemen in Nederland en het toenemende initiatief van bedrijven die een samenwerking of project starten met een maatschappelijke organisatie als uiting van hun maatschappelijke betrokkenheid, is de Wellventure Monitor(TM) eigenlijk een onmisbaar instrument geworden. Wij zijn zeer verheugd de vernieuwde versie via Internet te mogen aanbieden.”

De Wellventure Monitor(TM) is ontworpen om geschikt te zijn voor een grote verscheidenheid aan organisaties en projecten. Gebruikers kunnen tot op zekere hoogte elementen van het meetinstrument naar eigen wens aanpassen, zodat deze zoveel mogelijk voldoet aan de eigen behoeften. Deze flexibiliteit ondersteunt de bruikbaarheid en toepasbaarheid van de Wellventure Monitor(TM) als sturingsmodel. Het model achter de monitor is toepasbaar voor iedere samenwerking tussen maatschappelijke organisatie en bedrijf, waarbij het gaat om de inzet van mensen. Het instrument is nadrukkelijk niet bedoeld voor het meten van de impact van donaties.

Op dinsdag 12 februari 2008 organiseert Fortis Foundation Nederland een workshop, waar de Wellventure Monitor(TM) naar behoefte door organisaties getest kan worden.
De Wellventure Monitor(TM) wordt kosteloos door Fortis Foundation Nederland ter beschikking gesteld aan maatschappelijke organisaties, intermediaire initiatieven en andere geïnteresseerde bedrijven. Meer informatie is beschikbaar op www.wellventuremonitor.nl