Foamplant lanceert ’s werelds eerste en enige volledig circulaire, duurzame opencellig schuim, Moorefoam® op de Foam Expo Europe (8-10 november, Stuttgart, Duitsland). De gepatenteerde Moorefoam® technologie maakt circulaire productie mogelijk in de sectoren beddengoed, meubels, auto’s en luchtvaart. Moorefoam® is nu te bestellen, met eerste leveringen medio april 2023.

Bijna 50% van het wereldwijde plastic afval is schuim. Elk jaar worden miljoenen m3 matras- en zitschuim verbrand of gestort, waardoor onhoudbare hoeveelheden vervuiling en grondstofafval ontstaan. Op Foam Expo Europe 2022 lanceert de Nederlandse scale-up Foamplant het duurzame schuimalternatief dat de industrie dringend nodig heeft: Moorefoam®.

Moorefoam® is ’s werelds eerste volledig circulaire opencellig schuim, waarmee fabrikanten van beddengoed, meubels, auto’s en vliegtuigelektronica hun producten kunnen verduurzamen. Door Moorefoam® herhaaldelijk te hergebruiken, kunnen fabrikanten een CO2-reductie van 90% bereiken en de CO2-voetafdruk van hun activiteiten sterk verminderen en hun duurzaamheidsdoelstellingen bereiken.

Gemaakt van bio-polyester, is Moorefoam® van nature brandvertragend, zonder schadelijke additieven, wat essentieel is voor matrassen en vliegtuigstoelen. Herbruikbaar zonder downcycling, Moorefoam® is efficiënt mechanisch recycleerbaar.

“Met genoeg inspanning, doorzettingsvermogen en creativiteit kan elk materiaal op een duurzame manier worden geproduceerd.” – Martin Tietema, Foamplant oprichter & CEO

De internationale industriële vraag naar Moorefoam® is snel en enthousiast, geleid door matrassen- en meubelproducenten in Europa. Er is interesse getoond van internationale autofabrikanten en luchtvaartleveranciers.

Foamplant, opgericht in 2017 door CEO Martin Tietema, heeft als missie om duurzame, volledig circulaire productiecycli mogelijk te maken – het elimineren van schuimafval, voor een meer klimaatbewuste wereld. De Nederlandse scale-up was finalist in de 2021 Deloitte Technology Fast 50 Rising Star/Most disruptive technology categorie. Foamplant is nu in afwachting van een Series A-investering.