De kans is groot dat je als ondernemer geld nodig hebt. Misschien heb je een nieuw bedrijfspand op het oog. Of je wilt je wagenpark middels een upgrade een professionele uitstraling geven. En de machine die een concurrent gebruikt, zou je ook wel willen hebben. Alleen hik je tegen de hoge aanschafprijs aan. Zo zijn er honderden voorbeelden. En deze voorbeelden hebben iets gemeen, ze kunnen gefinancierd worden. Wat de opties voor ondernemers zijn, ontdek je in dit artikel.

De zakelijke lening

Een van de opties is om een zakelijke lening aan te vragen. Een zakelijke lening spreekt voor zich. Je krijgt in één keer het complete bedrag op je rekening. Via een vooraf afgesproken rentepercentage betaal je de lening terug. Dit gaat in maandelijkse termijnen. Een zakelijke lening is ideaal als je een investering wilt doen. Een nieuwe machine bijvoorbeeld, of een bedrijfsauto. En voor het bouwen van een website kun je gerust ook een lening afsluiten. Als je dit goed wilt doen, gaat het behoorlijk wat kosten. Je kunt de zakelijke leningen hier vergelijken.

Zakelijk krediet

Het zakelijk krediet lijkt op een lening, maar is niet helemaal hetzelfde. Zakelijk krediet wordt gebruikt om onverwachte financiële gaten te dichten. Dan kun je denken aan een rekening die je even niet kunt betalen, bijvoorbeeld omdat een klant jou nog niet heeft betaald. Een zakelijk krediet is een vast bedrag dat voor je klaarstaat. Als je geld nodig hebt, kun je dit uit het zakelijk krediet opnemen. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag. En als je het krediet hebt terugbetaald, kun je dit op een later moment weer opnemen.

Een zakelijke hypotheek

Een bedrijfspand kopen is geen kleine investering. Vrij weinig ondernemers hebben de vraagprijs in hun binnenzak zitten. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden, zoals het afsluiten van een zakelijke hypotheek. Deze vorm lijkt op de hypotheek voor particulieren, met dit verschil dat er meer eigen inleg wordt verwacht. De meeste banken financieren maximaal 70% van de marktwaarde van een bedrijfspand. Dus als je een pand van €300.000 koopt, moet je €90.000 zelf inleggen.

Dit moet je vooral niet doen

Voor ondernemers zijn dit de drie beste opties. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk, maar daarbij gaan de risico’s hoog oplopen. En je kunt je afvragen of het het risico waard is. Als je op internet gaat zoeken naar manieren om zakelijk te lenen, vliegen de opties je om de oren. Gebruik vooral je verstand en ga niet in op aanbiedingen die er te rooskleurig uitzien. Als iets te mooi is om waar te zijn, is het dat vaak ook.

En het is ook niet slim om privé en zakelijk door elkaar te laten lopen. Natuurlijk is er veel aan gelegen om de gedroomde investering te doen, maar niet ten koste van je persoonlijk vermogen. Het is dan ook verstandig om voordat je wilt investeren met een financieel adviseur te overleggen en de verschillende opties te overweg