Essent Trading heeft afgelopen december de eerste Golden Standard Voluntary Emissions Reductions (GS VERs) aan Deutsche Post overgedragen. De credits zijn afkomstig van twee windparkprojecten in China: het windenergieproject Fujian Zhangpu Liuao (45 MW) en het windparkproject Ningxia Yinyi (50 MW). De projecten zijn bij de Gold Standard Foundation en de United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) aangemeld.

Deutsche Post World Net Group, met de merknamen Deutsche Post en DHL ’s werelds grootste express- en logistieke onderneming, stelde zijn klanten in 2005 als eerste organisatie binnen de branche klimaatneutraal vervoer ter beschikking. Wanneer een klant voor GoGreen als vervoersmethode voor pakjes en goederen kiest, wordt de CO2-uitstoot door middel van het gecertificeerde Carbon Management systeem van de groep berekend. Dit gebeurt op basis van afstand, vervoersmiddel en brandstofsoort. De uitstoot wordt aan debetzijde van de CO2-balans geboekt en via gecertificeerde projecten ,zoals Essent Trading’s windparkprojecten in China, verrekend. In aansluiting op de invoering van de GoGreen-service stelde Deutsche Post World Net Group zijn eigen target voor compensatie van CO2-emissies afgelopen jaar vast. Deze is gericht op een 30 procent hogere compensatie van CO2-emissies voor de gehele groep en de aangesloten onderaannemers in 2020.

“Wij zijn verheugd over de samenwerking met Deutsche Post World Net en trots een bijdrage te mogen leveren aan zo’n degelijk opgezet en innovatief programma als GoGreen,” aldus Nyame de Groot, Vice President of Emissions bij Essent Trading. “Het is ons streven om de ontwikkeling van Clean Development Mechanism (CDM) en Gold Standard-projecten te ondersteunen om zo aan de meest strikte
additionaliteits- en milieucriteria te voldoen. Wij zijn bijzonder blij een partner te hebben gevonden, die deze visie met ons deelt.”

Guido Sattler, Project Manager bij het DHL Innovation Center: “Dankzij de langlopende samenwerking met Essent Trading zijn wij in staat een evenwichtig portfolio van CO2-reductieprojecten voor diverse geografische gebieden samen te stellen.” Het DHL Innovation Center bundelt de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Deutsche Post World Net met een speciale focus op milieuvriendelijke technieken.”