eSIM, uw digitale simkaart

Een smartphone werkt zoals u weet via een simkaart. SIM staat voor Subscriber identity module. Het is een klein maar essentieel onderdeel van uw smartphone. Zonder simkaart is het niet mogelijk om te bellen of internetten. Op de simkaart staat allerlei informatie over uw abonnement en uw telefoonnummer. Providers verstrekken een simkaart zodra u een abonnement heeft afgesloten en door middel van de sim wordt de betreffende smartphone gekoppeld met de provider. Elke simkaart is voorzien van een uniek nummer. Wanneer u een nieuwe simkaart plaatst moet deze eerst geactiveerd worden. Als de simkaart nog niet geactiveerd is, dient u contact op te nemen met uw provider. De simkaart bevat naast het simkaartnummer en telefoonnummer ook een pincode. Hiermee kan de smartphone vergrendeld worden voor niet geautoriseerde gebruikers. Wanneer u zelf de pincode vergeten bent, heeft u drie pogingen om deze in te typen. Daarna blokkeert de GSM. U heeft in dat geval de PUK code nodig om de simkaart opnieuw te activeren. De simkaart bestaat in drie formaten: Nano, micro en mini.

eSIM nu beschikbaar voor de nieuwste smartphones

Sinds kort is er naast de gewone simkaart ook eSIM beschikbaar. De E staat daarbij voor embedded wat zoveel betekent als ingebouwd. In plaats van een fysieke simkaart in uw smartphone te stoppen download u eSIM met een app rechtstreeks op uw smartphone. Het abonnement wordt ook direct geactiveerd en u kunt meteen bellen, internetten en sms’en. Niet alle smartphones zijn al geschikt voor het gebruik van eSIM. U kunt via internet checken of uw telefoon gereed is om over te stappen op eSIM. Uiteraard heeft deze nieuwe digitale chipkaart een aantal voordelen ten opzichte van de plastic simkaart. Zo is het nu onmogelijk om uw simkaart te verliezen. Een van de grootste voordelen is dat u géén plastic sim kaart meer nodig heeft. Dit is dus plastic besparend. De plastic simkaart werd verstuurd per post. Dit is bij eSIM niet nodig. Er wordt door gebruik te maken van eSIM, dus óók bespaard op papier, postzegels, brandstof en manuren. Vergeleken met de plastic simkaart is eSIM dus vele malen duurzamer. Priegelen om de kleine plastic kaart in de smartphone te plaatsen is niet meer nodig en het wordt mogelijk om uw smartwatch te gebruiken zonder smartphone in de buurt. Met eSIM kunt u gebruik maken van meerdere nummers op één smartphone.

eSIM voor zakelijk gebruik nu extra aantrekkelijk

Wanneer u uw smartphone voornamelijk gebruikt voor contact met klanten of bereikbaar te zijn voor collega’s, dan kunt u gebruik maken van een zakelijk Sim Only abonnement. Dankzij de nieuwe technologie van eSIM is het mogelijk om op één telefoon meerdere telefoonnummers te beheren. Simyo is op dit moment één van de eerste providers in Nederland die eSIM aanbiedt. eSIM bij simyo maakt het mogelijk om abonnementen voor uw werknemers af te sluiten. U heeft daarbij de keuze; of u een abonnement afsluit op uw naam of op de naam van de gebruiker in dit geval dus uw medewerker. Degene op wiens naam het abonnement is afgesloten is aansprakelijk voor het bijbehorende contract. Gaat u voor uw bedrijf regelmatig naar het buitenland? Dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over roaming kosten. U betaald dus in heel Europa hetzelfde tarief. Check snel de Sim Only Black Friday aanbieding en profiteer van de voordelen van eSIM.

Share Button