Carsharing zorgt voor een transformatie op het gebied van mobiliteit en vervoer. Het biedt bedrijven een effectief middel om de operationele kosten te verlagen en levert voordelen op voor het milieu.

Bedrijfsvoertuigen dragen in belangrijke mate bij aan de uitstoot van CO2. Daarom wordt er een steeds grotere nadruk gelegd op duurzame mobiliteit. De Europese Commissie heeft duurzame mobiliteitsopties zelfs tot kerninitiatief voor 2021 gebombardeerd.

Carsharing biedt bedrijven een simpele manier om met hun bestaande wagenpark bij te dragen aan duurzame mobiliteit. Door voertuigen te roteren en optimaal in te zetten kunnen fleetmanagers het brandstofverbruik en de totale CO2-voetafdruk reduceren.

Het reduceren van je C02-voetafdruk levert enorme voordelen op voor het milieu, maar als je je maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt door in te zetten op duurzaam voertuigbeheer zal dat je bedrijfsimago ook ten goede komen. En dat kan je weer helpen met het aantrekken van talent en nieuwe klanten.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van carsharing?

Fleet Complete biedt een carsharing-module aan waar diverse klanten gebruik van maken. Ik heb aan onze klanten gevraagd wat zij de grootste voordelen vinden.

  • ‘We bieden medewerkers nu verbeterde toegang tot bedrijfswagens.’
  • ‘We zien nu precies welke voertuigen onderbenut zijn, waardoor we het wagenpark hebben kunnen verkleinen.’
  • ‘Medewerkers zijn niet meer met tijdrovende (en vaak handmatige) administratieve taken bezig.’
  • ‘We hebben nu écht inzicht in het voertuiggebruik binnen de organisatie.’
  • ‘De wagenparkkosten hebben we kunnen terugdringen, waardoor er nu ook meer financiële ruimte is om andere duurzaamheidsinitatieven op te starten.’

Carsharing biedt dus heel veel voordelen, maar hoe werkt het in de praktijk precies? Dat leggen we je graag uit in ons nieuwste e-book. Ook gaan we in op de marktvooruitzichten en laten we meer klanten aan het woord. Download het e-book gratis: https://www.fleetcomplete.nl/e-book-corporate-carsharing/

Erik Snoeck, Regional Sales Manager Fleet Complete