Sinds 1 januari 2020 is het voor werknemers financieel aantrekkelijk gemaakt om een elektrische fiets te leasen. Werknemers leasen voor slechts 7% bijtelling een fiets.  Dankzij de Corona pandemie zien werkgevers de aanvragen voor een leasefiets alleen maar stijgen.

Blijf in beweging

Hoewel een elektrische fiets leasen altijd al mogelijk was deed de veranderende fiscale regelgeving de leasefiets in een stroomversnelling doen terechtkomen. Corona deed hier nog een schep bovenop: werknemers die niet thuis kunnen werken mijden het openbaar vervoer en stappen over op de elektrische fiets. Thuiswerkers zochten een alternatief om in beweging te blijven en vonden deze in het regelmatig fietsen. Regelmatig fietsen is niet alleen goed voor de spieren, maar werkt ook voor rust in het hoofd en verkleint de kans op Diabetes type 2. Genoeg redenen om ook de auto meer te laten staan en op de fiets te stappen!

De financiële voordelen van een e-bike leasen

De financiële voordelen zijn naast de aantrekkelijke bijtelling voor zowel werkgever als werknemer interessant. Een elektrische fiets met een aanschafprijs van €3000,- kost een werknemer minder dan een tientje per maand, dankzij de bijtelling die is vastgesteld op 7%. Dit is in vergelijking tot een leaseauto van de zaak slechts een klein percentage.

Daarnaast ben je afhankelijk van de belastingschijf waarin je zit, tot wel 35% goedkoper uit ten opzichte van de aanschaf van een nieuwe fiets voor privégebruik. Vergoed de werkgever niet het volledige aanschafbedrag van de fiets dan zijn de kosten van de elektrische fiets te verrekenen met het brutoloon van de werknemer. Werknemer treft een regeling met de werkgever waarin je vrijwillig een deel van je brutoloon afstaat in ruil voor de leasekosten.

Overweeg jij de aanschaf van een elektrische leasefiets? Informeer bij een e-bikespecialist naar de mogelijkheden en ervaar een e-bike zelf!