Ben je een duurzame ondernemer? Dan ben je waarschijnlijk bezig met het zo klein mogelijk maken van je ecologische voetafdruk. Dit doe je dan ook door bewuste keuzes te maken op het gebied van bedrijfsvoering. Een telefoon is voor een ondernemer onmisbaar. Een duurzaam telefoonabonnement is dan de ideale uitkomst. Zo kun je je milieu-impact verminderen. Na het lezen van dit artikel weet jij hoe je een duurzaam telefoon abonnement kunt nemen!

Kies voor een sim only abonnement

Een van de meest duurzame keuzes die je kunt maken, is het kiezen voor een sim only abonnement. Je maakt dan gebruik van je bestaande telefoon en je sluit alleen een contract af voor het gebruik van de simkaart. Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst vermindert de vraag naar telefoons. Dit zorgt er dan weer voor dat er minder elektronisch afval geproduceerd wordt. Je kunt je huidige telefoon ook langer gebruiken. Dit draagt bij aan een circulaire economie. Een goede optie om te overwegen is bijvoorbeeld een Youfone sim only abonnement. Dit staat bekend om zijn scherpe prijzen en flexibele contracten.

Overweeg groene providers

Niet alle telecomproviders zijn even duurzaam. Sommige providers maken gebruik van groene energie voor hun netwerken en kantoren/  Het kiezen van een groene provider kan een belangrijke bijdrage leveren aan je duurzame bedrijfsvoering. Kijk bij het afsluiten van een telefoonabonnement of de provider gebruikmaakt van 100% groene stroom voor zijn netwerk. Providers die gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen dragen direct bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. 

Let op de contractduur

De duur van je telefoonabonnement kan ook impact hebben op de duurzaamheid van je keuze. Lange contracten kunnen ervoor zorgen dat je vastzit aan een abonnement dat niet meer voldoet aan je behoeften. Bovendien kan het dan zijn dat je vastzit aan de niet meest duurzame optie. Korte contracten geven je de flexibiliteit om over te stappen naar een duurzamer alternatief als dat beschikbaar komt. Flexibele contracten zorgen ervoor dat je je verbruik aan kunt passen aan je behoeften.

Ga voor digitaal en verminder papiergebruik

Als duurzame ondernemer wil je natuurlijk ook je administratieve processen zo milieuvriendelijk mogelijk houden. Het afsluiten van een digitaal abonnement kan hierbij helpen. Kies voor een provider die digitale facturatie aanbiedt. Dit vermindert het gebruik van papier. Bovendien kun je gemakkelijk al je documenten online inzien. Digitale facturen zijn milieuvriendelijker en ook makkelijker te archiveren en terug te vinden.