Vanaf donderdag 7 juli staat Ecoland.tv een maand lang in het teken van nieuwe energie. In de Ecotafel praat Reinier van den Berg met gasten van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), kenniscentrum EnTranCe en Gasterra over hoe deze energietransitie van fossiele bronnen naar nieuwe bronnen, het beste plaats kan vinden. 

Om over te stappen van fossiel naar hernieuwbare bronnen van energie, is een transitie nodig. Een uitdaging de politiek, het bedrijfsleven, maar ook voor burgers. In de Ecotafel bediscussiëren Lian Merkx (VNG), Hans Overdiep (Gasterra) en Jeroen van den Berg (EnTranCe) welke rol de politiek zou moeten spelen in de energietransitie, of gas nog een plek heeft in een duurzame samenleving en hoe je draagvlak creëert voor deze veranderingen.

In een ambitieus project op Ameland halen Gasterra en EnTranCe de toekomst naar het heden, door het eiland zo energieneutraal mogelijk te maken. Ook worden er andere voorbeelden gegeven van gemeenten die voorop lopen in de energietransitie.

De Ecotafel over nieuwe energie gaat op donderdag 7 juli om 20.30 uur in première op Ecoland.tv. Meteen aansluitend wordt ‘EnTranCe the Movie’ uitgezonden, over het bijzondere project op Ameland.

Overige programmering

Ook de rest van de programmering op Ecoland.tv staat een hele maand in het teken van nieuwe energie. Naast de Ecotafel en EnTranCe the Movie, wordt een aflevering van Room for Discussion uitgezonden over de rol van Shell in de energietransitie. Verder onder meer een herhaling van Walkshows van Urgenda, inspirerende voorbeelden van gemeenten die volledig zelf voorzienend zijn, opvallende uitvindingen op het gebied van nieuwe energie en documentaires over de energietransitie.

Over Ecoland.tv

Ecoland.tv is een online televisie platform dat inspirerende innovaties en initiatieven op het gebied van duurzaamheid laat zien. Zo wordt duidelijk dat ecologie en economie hand in hand kunnen gaan. Iedere maand gaat Ecoland.tv dieper in op een duurzaam onderwerp. Eerder werden onder meer de thema’s ‘windenergie’, ‘circulaire economie’ en ‘fair fashion’ behandeld.