Flash sales leider Veepee heeft recent het nieuwe concept The Survivors gelanceerd op zijn platform in Nederland. Onder deze catchy naam en de slogan “Beoordeel niet alleen op uiterlijk” verzamelt en verkoopt Veepee producten die in perfecte staat zijn, maar waarvan de verpakking beschadigd geraakt is. Het idee is om kwalitatieve producten van Veepee’s 7.000 partnermerken nooit zomaar verloren te laten gaan en zeker nooit te vernietigen. Daarom zal Veepee deze specifieke The Survivor sales meerdere keren per jaar organiseren.

De eerste verkoop van ‘The Survivors’ kende meteen een vlotte start.

“De interesse was bijzonder groot. Niet alleen omdat mensen op artikelen in onze The Survivors sale tot 75% kunnen besparen, maar ook omdat een tweede kans geven aan onbeschadigde producten leidt tot meer duurzaamheid. Dit wordt steeds belangrijker voor consumenten en e-commercespelers. Veepee is hier al van bij de start bewust mee bezig door geen gratis verzendingen of retours aan te bieden en door geretourneerde artikelen nooit te vernietigen. Met The Survivors zetten we de volgende stap. In het geval van een beschadigde verpakking doen we een grondige kwaliteitscontrole op de inhoud, waarom zouden we prachtige en perfect werkende producten aan de kant schuiven alleen maar op basis van het uiterlijk van de verpakking?”, zegt Benelux Country Manager Tobias Tousseyn.

Zowel meubels, decoratie, als elektronica of huishoudapparaten werden door Veepee verkocht als The Survivors. Kleding wordt zelden verkocht in dozen van het merk, en zal dus weinig voorkomen in dit aanbod. Schoenen kunnen zeker ook een plaats krijgen in dit concept.

Foto: Veepee