Diverse (lokale) overheden, die 100% duurzaam moeten inkopen vanaf 2010, vervangen inmiddels de plastic beker door de milieuvriendelijke beker. Milieuvriendelijk kopieerpapier en milieuvriendelijke koffiebekers zijn de meest voorkomende initiatieven om duurzaam in te kopen.

KLM, met een nummer één notering binnen de categorie reizen en vrije tijd in de Dow Jones Sustainability Index, verving de plastic beker door de Moonen Natural Hot Cup met KLM opdruk. Wereldwijd gebruikt KLM als eerste luchtvaartmaatschappij de koffie- en theebekers, op zowel alle intercontinentale als Europese vluchten. “De milieuvriendelijke beker past perfect binnen ons duurzaamheidsbeleid. Ons cabinepersoneel aan boord is ook enthousiast. De beker is licht van gewicht, makkelijk hanteerbaar en neemt minder ruimte in dan onze oude plastic bekers” aldus Bart Vos, Executive Vice President Inflight Services bij KLM. “En de bekers zien er ook nog goed uit.”

Dat goede koffie uit een kartonnen beker goed smaakt bewijst Peeze Koffie, met een duurzame koffiebeker in hun eigen stijl. ” Met de Moonen Natural Hot Cup leveren wij een bijdrage aan een beter milieu en een duurzame wereld en daar zijn we trots op!” aldus Timmo Terpstra, Directeur bij Peeze koffie.

De 100% milieuvriendelijke koffiebeker bestaat volledig uit hernieuwbare plantaardige materialen en voldoet daarom aan de Europese Composteringsnorm EN-13432. Kortom, 100% milieuvriendelijk en juist daarom is er voor gekozen om deze koffiebeker Cradle to Cradle te laten certificeren. Het Cradle to Cradle concept streeft ernaar om gebruikte grondstoffen zonder kwaliteitsverlies te hergebruiken of laten composteren.

Het Moonen Natural assortiment is uitgegroeid tot een volwaardige lijn van milieuvriendelijke verpakkingen en disposables, gemaakt op basis van plantaardige hernieuwbare materialen. Binnen enkele maanden verschijnt er een beker die geschikt is voor koffieautomaten. Dankzij een gesloten milieuvriendelijke kringloop kan de beker na gebruik dienen als grondstof voor nieuwe papier producten (waaronder dozen en toiletpapier) of voeding voor planten. Dit past perfect binnen de Cradle to Cradle gedachte.