De arbeidsmarkt is erg krap, goed werknemers krijgen wordt steeds moeilijker. De meeste bedrijven merken het al en focussen zich daarom meer op het verbeteren van de recruitering en het instroomprocess van nieuwe werknemers. Waar nog te weinig bedrijven zich op focussen is het duurzaam inzetten van medewerkers. Als je een laag werknemersverloop hebt, hoef je ook weinig nieuwe mensen aan te nemen. Als je kan voorkomen dat die ene werknemers met een burnout thuis zit, waarom zou je dat dan niet doen. Hoe kan je nou het best je werknemers duurzaam laten werken?

Human resources inzetten

Niet elk bedrijf heeft een aparte human resources afdeling. Dat betekent niet dat je geen human resource specialisten nodig hebt. Soms zijn er problemen, of juist mogelijkheden die voor jou als werkgever iets te ingewikkeld zijn of te veel tijd vragen. Wat zijn dan de opties? Je kan HR experts inhuren voor specifieke problemen of als interim om deze werkdruk te verlichten. Deze experts kunnen je helpen kansen te pakken om duurzaam door te groeien, je huidige HR beleid onderzoeken, evalueren en je helpen het te verbeteren of zelfs helpen een specifiek HR probleem op te lossen.

Door het inzetten van deze specialisten zorg jij ervoor dat jij je werknemers duurzamer kan inzetten, dat er minder verloop is en dat je een betere verhouding krijgt met je medewerkers.

Verdere hulp

Naast het inzetten van de experts kan je ook andere taken van human resources uitbesteden. Het is natuurlijk te begrijpen dat jij je voornamelijk wil bezig houden met de operationele taken van je bedrijf en dat je je niet wil bezighouden met juridische en administratieve zaken. Dan kan je gebruik maken van payroll, van Please. Please neemt deze taken voor jou over. Je werknemers zullen officieel voor Payroll werken, maar ze werken voor jou en jij neemt ze zelf aan. Je maakt zelf afspraken met je medewerkers over de uren en het salaris en dat meld je aan Payroll. Payroll regelt het arbeidscontract en het uitbetalen van het salaris.

Duurzaam inzetten van medewerkers

Kortom, als jij je medewerkers graag lang wil behouden, is het goed inzetten van human resources van belang. Als jij er voor wil zorgen dat je zelf lang kan werken, zijn er stappen die je kan nemen om specialisten in te zetten. Zij zorgen verder voor alle juridische, financiële en administratieve taken, terwijl jij je vol kan focussen op je eigen bedrijf!