Als ondernemer is het belangrijk om mee te gaan met de tijd en tegelijkertijd een goed voorbeeld te stellen. Daarom is het belangrijk dat jij als ondernemer jouw personeel duurzame bedrijfskleding aanbiedt. Iedereen doet zijn best om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Waarom jij als ondernemer voor duurzame bedrijfskleding moet kiezen en wat hier de voordelen van zijn? Wij hebben 5 ontzettend goede redenen voor je op een rijtje gezet.

Duurzame bedrijfskleding is goed voor het milieu

Als ondernemer wil je graag bijdragen aan een beter milieu en daarnaast stel jij het goede voorbeeld voor je personeel. Hoewel het misschien voor de hand ligt, vinden wij van Workwear4all het wel erg belangrijk om hier even bij stil te staan. Wist je dat er meer dan 7000 liter water nodig is om één jeans te produceren? In meer dan genoeg landen is er een groot tekort aan schoon drinkwater, het water dat voor de productie van slechts één jeans gebruikt wordt, kan ook worden gebruikt om één persoon bijna 10 jaar te voorzien van 2 liter drinkwater per dag.

Het verminderen van de hoeveelheid water en energie die nodig is om werk- en bedrijfskleding te produceren vinden wij dan ook behoorlijk schokkend. Gelukkig is er in de textielindustrie wel een draai in de mentaliteit met betrekking tot het produceren van kleding. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat duurzame bedrijfskleding geproduceerd wordt door middel van duurzame grondstoffen zoals Lyocell en natuurlijk biologisch katoen.

Door hier aan bij te dragen zal de hoeveelheid energie en water die nodig is om bedrijfskleding te produceren aanzienlijk verminderen. Natuurlijk willen wij ons blijven ontwikkelen in het aanbieden van duurzame bedrijfskleding zodat onze collectie groener wordt, maar de eerste stappen zijn door ons gezet.

Wanneer jij als ondernemer voor duurzame bedrijfskleding voor jouw personeel kiest, draag jij dan ook actief bij aan een beter milieu voor mens, natuur en uiteraard dier. Samen kunnen we de wereld beetje bij beetje een stukje groener maken. We doen samen kennis op en maatschappelijk verantwoord ondernemen is daar een mooi begin van.

Duurzame kwaliteit met uitstraling, comfort en veiligheid

Wanneer je hebt besloten om voor duurzame bedrijfskleding te kiezen, is het goed om te weten dat de uitstraling, comfort en veiligheid van de kleding absoluut niet achteruit gaat. Wist je dat er zelfs duurzame materialen zijn die veel sterker zijn en prettiger zijn om te dragen dan werkkleding die minder duurzaam is?

Werkkleding of bedrijfskleding van bijvoorbeeld biologisch katoen en Lyocell voelen heerlijk aan, is ontzettend sterk en ventileert ook nog eens erg goed. Onze bedrijfskleding is van hoge kwaliteit en gaat ook zeker lang mee. Zo heeft jouw personeel er lang plezier van, hierdoor zal het werkplezier ook zeker aanwezig zijn en blijven.

Werkomstandigheden verbeteren

Iedere dag leren we bij wat betreft duurzaamheid. Daarom vinden wij het belangrijk dat de bedrijfskleding die wij aanbieden onder de juiste werkomstandigheden geproduceerd wordt. Kies voor duurzame bedrijfskleding zodat de textielindustrie ook inziet dat er geen weg meer terug is. Kinderarbeid voor het produceren van textiel is verschrikkelijk, daar willen wij dan ook niet aan bijdragen. Jij toch ook niet?

Duurzaam ondernemen straalt vertrouwen uit

Voor veel ondernemers gaat transparantie en duurzaam ondernemen hand in hand. Als bedrijf moet je je soms kwetsbaar op durven te stellen en weten waar er verbetering toegepast moet worden. Transparante aanpak zorgt voor meer vertrouwen van jouw klanten en zakenrelaties. Hierdoor krijgt jouw bedrijf nieuwe mogelijkheden en kansen. Steeds meer mensen kiezen al voor duurzame diensten en producten en vinden het dan ook belangrijk om dingen af te nemen bij bedrijven die een duurzaam beleid volgen. Doordat jij als ondernemer duurzame keuzes maakt, kan jouw doelgroep alleen maar uitgebreid worden.

Geef je reputatie een boost met duurzame bedrijfskleding

Bij consumenten en bedrijven is het duurzaam zijn een doorslaggevende factor om zaken te doen met een bedrijf. Het is dan ook belangrijk om je personeel meer over duurzaamheid en de duurzaamheid van de bedrijfskleding te vertellen.

Jouw personeel zal trots zijn op jou als ondernemer dat jij de eerste stappen zet om de wereld een stukje mooier te maken met duurzame bedrijfskleding. Maar het is ook goed om te laten zien waar je voor staat.

Dit zal resulteren in transparante communicatie en een sterkere reputatie die bijdragen aan meer betrokken medewerkers en een groter en trouwer klantenbestand. Werkgevers zullen langer werkzaam bij het bedrijf blijven en dat is weer winstgevend voor jou als ondernemer.

Duurzaam ondernemen is goed voor het milieu en goed voor het bedrijf. Wij zien het als een win win situatie. Je draag bij aan een betere en meer duurzame maatschappij en toekomst terwijl je tegelijkertijd voor de onderneming nieuwe kansen creëert.

Ga voor groen, ga voor duurzaam, steek je medewerkers in duurzame bedrijfskleding!

Door voor duurzame bedrijfskleding te kiezen profiteert jouw bedrijf van vele voordelen en draag jij bij aan een betere toekomst van onze aarde. Wil jij de stap zetten om over te stappen naar duurzame bedrijfskleding voor jouw personeel? Workwear4all staat graag voor jou klaar met betrekking tot duurzame bedrijfskleding!