Tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam vindt op maandag 27 januari het netwerkevenement ‘Keys to Success’ plaats. De focus ligt deze vierde editie op duurzaamheid en hoe bedrijfsmodellen moeten worden ontwikkeld om te anticiperen op veranderingen in de mode-industrie. Met Keys to Success belicht FashionWeek Nederland de zakelijke kant van mode en daagt zij modeprofessionals uit om samen kansen te benutten.  

De sprekers op Keys to Success vertegenwoordigen de diversiteit van de Nederlandse mode-industrie en vertellen over hun eigen duurzame en zakelijke dilemma’s en keuzes. Brigitte de Wilde, algemeen directeur en mede-eigenaar van modelabel Cora Kemperman, laat met ‘slow fashion’ zien dat duurzaamheid en betaalbare mode uitstekend samen gaan. Carlien Helmink, die in 2012 winnaar was van The Green Fashion Competition, vertelt als mede-eigenaar van Studio Jux over de eigen fabriek die het merk in Nepal opzette en over de manier waarop zij commerciële doelstellingen combineert met ontwikkelingswerk. Sofie Schop, senior CSR consultant bij Schuttelaar & Partners, presenteert een toolguide die zij samen met ABN AMRO ontwikkelde, waarmee mode-ondernemers zelf aan de slag kunnen om hun bedrijfsmodel te verduurzamen. Het programma wordt gemoderate door social entrepreneur Natasja van den Berg. De middag wordt afgesloten met een bezoek aan de catwalk show van dennis diem, een van de meest besproken Nederlandse modeontwerpers van dit moment.  

Keys to Success onderdeel van doorlopend programma Fashion in Business

FashionWeek Nederland organiseert het evenement Keys to Success als onderdeel van ‘Fashion in Business’, haar doorlopende programma dat speciaal is gericht op professionals uit de mode en aanverwante industrieën, verenigd in het ‘Fashion in Business Network’. Zo organiseerde FashionWeek Nederland in oktober 2013 tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven bijvoorbeeld  het evenement ‘the Future of Fashion’ (video).  

Holly Syrett van FashionWeek Nederland: “Wij organiseren Keys to Success en andere Fashion in Business evenementen vanuit de overtuiging dat groei en ontwikkeling in de mode-industrie plaatsvindt door het leggen van connecties. We laten zien dat mode een echte business is en over veel meer gaat dan ontwerpen alleen.” 

ABN AMRO is nauw verbonden met Fashion in Business en al sinds 2004 partner en sponsor van FashionWeek Nederland. Manolo Márquez, Hoofd ABN AMRO Fashion Desk: “Net als FashionWeek Nederland geloven wij sterk in het belang van de uitwisseling van kennis en informatie. Dit draagt bij aan het smeden van duurzame banden tussen bedrijven en ontwerpers. Via het Fashion in Business programma willen wij onze contacten en sectorkennis ten goede laten komen aan zowel gevestigde ondernemers als nieuwe talenten.”  

Keys to Success vindt plaats op maandag 27 januari van 14:30 tot 19:00 uur op Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam.