Duurzaam bouwen is een belangrijk onderdeel bij duurzaam ondernemen. Elke ondernemer kan daarom een bijdrage leveren aan duurzaam ondernemen door bijvoorbeeld te kiezen voor de juiste beglazing in een bedrijf. Wat kunt u als ondernemer doen om de duurzaamheid van uw bedrijf te bevorderen en welke belangrijke bijdrage kan glas daarin leveren?

De meerwaarde van glas

Glas is een waardevol product dat al een lange geschiedenis heeft. Glas is onbeperkt te hergebruiken en is bovendien een van de goedkoopste grondstoffen. De mogelijkheden van glas zijn daarmee eindeloos. Zelfs wanneer u glas naar de glasbak brengt, is het nog steeds te hergebruiken om er weer iets nieuws van te maken. Uiteraard wordt het glas op een duurzame wijze geproduceerd zodat er weer een prachtig nieuw product ontstaat.

Glas en duurzaamheid

Glas speelt ook een belangrijke rol in het begrip duurzaamheid. Door bijvoorbeeld de keuze te maken voor dubbel glas, kunt u een bedrijf uitstekend isoleren. Daarmee laat u zien dat u rekening houdt met het milieu. Niet voor niets werkt de glasbranche al jarenlang aan een steeds duurzamer product waarmee bedrijf steeds beter geïsoleerd kunnen worden. Het terugdringen van het energieverbruik is dan ook een belangrijk aandachtspunt voor de glasbranche. Dubbel glas voorkomt dan ook dat veel warmte binnen het bedrijf verloren gaat.

Diverse soorten glas

Andere soorten glas waaraan u kunt denken met betrekking tot duurzaamheid zijn bijvoorbeeld brandwerend glas, zonwerend glas, isolatieglas en veiligheidsglas. Kortom, voor elk bedrijf is de juiste glassoort verkrijgbaar en realiseerbaar.

Maak een afspraak met de glashandel

Wilt u duurzaam bouwen met behulp van glas verder vormgeven? Gaat u dan eens om tafel zitten met een gespecialiseerde glashandel die u hierbij uitstekend van dienst kan zijn, zoals JLM Glas. Zij weten als geen ander hoe u glas optimaal kunt toepassen om de duurzaamheid van uw bedrijf en het milieu te bevorderen. Daarmee kunt u uw steentje bijdragen aan een beter milieu en zorgt u er tevens voor dat uw werknemers geen kou hoeven te lijden of dat er onnodige warmte binnensluit.