Duurzaamheid is een thema wat niet fragmentarisch voorbij moet komen, maar als rode draad binnen een bedrijf aanwezig hoort te zijn. Er vinden vandaag de dag al vele innovaties plaats, van duurzame kranen tot bezuinigen op reistijd. Een onderwerp waar nog vaak aan voorbij gegaan wordt is duurzaamheid op het gebied van bellen. Mobiel bellen bedoelen we hiermee. Er zit namelijk nogal verschil in de omgang met mobiele telefonie in het kader van duurzaamheid tussen bedrijven. Hoe je verantwoord mobiele telefonie in je bedrijf implementeert? Lees snel verder.

Tweede ronde?

Vaak kunnen werknemers een telefoon na twee jaar omruilen voor een nieuwe of wordt er bij schade standaard een nieuwe tevoorschijn getoverd. Want laten we eerlijk zijn, personeel gaat vaak wat makkelijker met zaken om zodra ze ‘van de baas’ zijn. Om duurzaamheid te stimuleren is het aan te raden het beleid van standaard een nieuwe telefoon na twee jaar te schrappen. Daarnaast is het slim om een goede reparateur te zoeken. Deze kan telefoons waarschijnlijk zeer snel weer oplappen. Veel duurzamer dan onnodig en snel een nieuwe telefoon kopen. In combinatie met een Sim only abonnement ben je ook nog eens veel voordeliger uit!

Bekende merken

Om bovenstaande beleid in te voeren op je kantoor is het aan te raden om een telefoonmerk te kiezen wat bekend is en een goed bekend besturingssysteem heeft. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung A53, een betrouwbaar en goed toestel maar vele malen goedkoper dan de laatste variant. Kies één merk voor je hele bedrijf zodat eventueel specifieke apps voor jouw bedrijf ook maar in één besturingssysteem gemaakt hoeven worden.

Je kunt ook voor een merk kiezen wat minder bekend is maar duurzame toestellen produceert zoals Fairphone, houd er wel rekening mee dat het repareren hiervan lastiger is dan van een bekend merk. Een laatste variant die misschien wel het meest duurzaam is, is de refurbished optie. Deze telefoons zijn al tweedehands maar gaan gewoon nog een tweede ronde mee. Ze zijn wel gecheckt door professionals waardoor je zeker weet dat ze technisch goed in elkaar steken.

Kortom, duurzaam mobiele telefonie binnen je bedrijf implementeren is zeer belangrijk om verantwoord te ondernemen. Er zijn al eenvoudige stappen te nemen en het fijne is dat deze vaak ook nog zeer voordelig zijn. Een combinatie waar de gemiddelde ondernemer dol op is!